Ev sahipleri kiracıları evden böyle çıkarıyorlar!

Kiracının evden çıkmak istememesi durumunda ev sahiplerinin yapabilecekleri merak ediliyor. Ev sahibi kiracıyı evden hangi durumlarda çıkarabilir?
Ev sahipleri kiracıları evden böyle çıkarıyorlar!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar ile alakalı olarak büyük bir kriz yaşandığı biliniyor. Kiracılar evden çıkmamak ve ev sahipleri de onları evden çıkarmak için yasal tüm yolları zorluyorlar. Bir ev sahibi kiracıyı hangi koşullarda evden çıkarma hakkına sahip olabiliyorlar?

İHTİYAÇTAN EVDEN ÇIKARMA

Kiradaki ev eğer ev sahibine lazımsa kiracının evden çıkması gerçekleşebiliyor. Ancak bu duruma kiracı itiraz ederse süreç oldukça uzayabiliyor. Ev sahibi kiracıya eve ihtiyacım var dediğinde kiracı bunu kabul etmeyebiliyor ve ev sahibi de yasal süreç başlatıyor. Ancak ev sahibi mahkemede eve gerçekten ihtiyacı olduğunu ispat etmek zorunda kalıyor. Mahkeme sürecinde eve ihtiyaç sona ererse dava kiracı lehine dahi sonuçlanıyor. Bu yolla kiracı yaklaşık 2 yılda evden çıkarılabilir.

KİRA ÖDENMEZSE EVDEN ÇIKARILIR

Kiracılar kira ödemelerini düzenli olarak yapmakla mükelleftirler. Eğer kiracı kira ödemelerini aksatırsa bunu ev sahibi evden çıkarma nedeni yapabilir. Lakin bunun da belirli bir yasal yolu var. Kiracı kirayı bir ay geciktirdi diye evden çıkarılamaz. Bir kira sözleşmesi yılında kiracı iki ay kirayı geciktirir ve ev sahibi de kiracıya ihtar çekerse mahkemeye başvurup tahliye talepli dava açılarak kiracının evden çıkışı sağlanabilir. Ancak bunun da uzun bir süreç olacağı unutulmamalıdır.

BÜYÜK TADİLAT İLE EVDEN ÇIKARMA

Ev sahibi evde büyük bir tadilat yapacağını söyleyerek kiracıyı evden çıkarabilir. Ancak bu tadilat elzem bir tadilat olmalıdır. Yapılacak tadilat sırasında kiracının evde yaşamasının mümkün olmayacağından evden çıkması istenebilir. Bu durumda ev sahibi kiracıyı evden çıkarıp tadilattan vazgeçtim derse tazminat ödemeye mahkum edilir. Ayrıca tadilat bittikten sonra evi ilk kiralama hakkı evden çıkarılan kiracıdadır. Bu hak kullandırılmaz ev bir başkasına kiraya verilirse ev sahibi yine tazminat ödemek zorunda kalır.