Ekmek fiyatları için yeni paralı poşet düzenlemesi! Ekmeği kendi poşeti ile alana 1 TL indirim

Ramazan ayı gelmeden önce tüm ülkede büyük bir zam yağmuru yaşanırken asgari ücret zammı sonrası en çok fiyat artışı yaşanan ürünlerin başında ekmek fiyatları yer almıştı. Ekmeğe yeni indirim kararı açıklandı.
Ekmek fiyatları için yeni paralı poşet düzenlemesi! Ekmeği kendi poşeti ile alana 1 TL indirim

Ekmek fiyatları için yeni paralı poşet düzenlemesi! Ekmeği kendi poşeti ile alana 1 TL indirim - Türkiye 2019 senesinde yapılan yasal düzenleme ile paralı poşetle tanışmış, çevreyi korumak ve plastik poşet tüketimini azaltmak için alışverişlerde alınan plastik poşetlerin ücretleri olmasına karar verilmişti.

Uygulama büyük tepki çekse de yapılan açıklamalarda uygulamanın son derece başarılı olduğu ve kişi başına düşen plastik atık miktarını rekor seviyede düşürdüğü ortaya çıkmıştı. Doğayı korumak için alınan karar artık vatandaşlar tarafından da benimsenirken paralı market poşeti için belirlenen 25 kuruşluk fiyat değiştirilmemişti.

EKMEK ALIRKEN KENDİ POŞETİNİ GETİRENE 1 TL İNDİRİM KARARI!

Eskişehir’de tüm zamlara rağmen uzun yıllardır ilginç bir kampanya sürdüren fırıncı esnafı, kendi poşetini getirene ekmeği indirimli satarak vatandaşları hem tasarruf sağlamaya hem de çevre kirliliğini azaltmaya yönlendiriyor. Uzun yıllardır ‘Geri dönüşümü anında nakde çevir’ sloganıyla poşetini getirene ekmeği ucuza satan fırıncı esnafı Oğuzkan Akbal, ekonomik değişimlere rağmen kampanyasını sürdürerek vatandaşların takdirini topluyor. Evlerde bulunan poşetlerin değerlendirilerek çevre kirliliğinin azaltılmasının amaçlandığı kampanya ile ekmek başına 1 TL indirim yapılmasıyla vatandaş şu anda 8 TL’ye satılan ekmeği 7 TL’ye alıyor.

ekmek-indirimi.jpg

Her gün bu kampanyadan faydalanan müşteriler ekonomik anlamda da tasarruf sağlarken, fırıncı esnafı vatandaşın talebi nedeniyle maliyetine satış yapmaya devam ediyor. Yıllarca çözünmeyerek doğayı kirletmesi nedeniyle poşet kullanımının azaltılmasının çok önemli bir konu olduğuna dikkat çeken 3 fırın şubesinin işletmecisi Akbal, 2 şubesinde normalde 15 liraya satılan pideyi de 10 liradan vererek kampanyalarını arttırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor.

Fırıncı tarafından başlatılan kampanya büyük ilgi görürken hem tüm Eskişehir'de hem de ülke genelinde uygulanması istendi. Vatandaş hem çevrenin korunması hem de çok ekmek alan kişiler için ekonomik destek sağlanması amacıyla bu kararın rutin olarak tüm ekmek fırınları ve bakkallarda uygulanmasını istedi.