Devlete 57.192 memur, işçi ve sözleşmeli personel alınacak! 20 kamu kurumu KPSS’li KPSS’siz personel alım duyurusu!

Kamu personel alımlarını yakından takip edenler için bulunmaz bir fırsat geldi. Son günlerde peş peşe yayımlanan kamu personel alımlarına ilişkin toplamda 57.192 kişinin işe alınacağı açıklandı. İşte memur, işçi ve sözleşmeli personel alımında detaylar
Devlete 57.192 memur, işçi ve sözleşmeli personel alınacak! 20 kamu kurumu KPSS’li KPSS’siz personel alım duyurusu!

Son dönemlerde iş arayanların en sık araştırdığı kurumların başında kamu kurumları geliyor. Kamu kurumları düzenli olarak KPSS’li ve KPSS’siz personel alımlarını duyurmaya devam ediyor. Resmi Gazete’de yayımlanan son ilanlara göre 50 binden fazla memur, işçi ve sözleşmeli personel alınacak.

Kamu kurum personel alımları Resmi Gazete’de yayımlanmaya devam ediliyor. Toplamda 57 bin civarında yapılacak personel alımlarının hangi kurumlara yapılacağı ve başvuru şartlarının neler olacağı merak konusu oldu.

20 KAMU KURUMUNDAN PERSONEL ALIM DUYURUSU

20 kamu kurumundan personel alım duyurusu geldi. Alım yapılacak kurumların adı şu şekilde sıralandı:

“Sağlık Bakanlığı, OGM, Eti Maden, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, TÜRKŞEKER, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kayseri Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, DAP, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, TİKA ve MEB”

2023/11/22/memur-vergi-odeme-aa-1635518.jpg

Yayımlanan kamu kurumları arasında üniversiteler olduğu da görüldü. Alımlara ilişkin detaylar Resmi Gazete’de yayımlanan ilan metinlerinde mevcut!

KPSS’Lİ VE KPSS’SİZ MEMUR ALIMI

Alımlarda başvuracak adaylar en çok KPSS puan şartının olup olmadığını merak ediyor. KPSS’li ve KPSS’siz memur alımlarına ilişkin detaylar yayımlanan ilan metinleri arasında yer aldı. Alımlarda genel olarak KPSS 50, 60 ve 70 puan şartı aranıyor. Ancak diğer yandan KPSS’siz alım yapan kamu kurumları da mevcut.

BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvuruların ne zamana kadar devam edeceğini merak ediyor. alımlarda son başvuru tarihleri ilanların yayımlandığı tarihlere göre değişkenlik gösterebiliyor. Mağduriyet yaşanmaması adına son başvuru tarihleri için yayımlanan ilan metinlerinde son başvuru tarihlerini ve ilan detaylarını ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.