Apartmanda hangi saatler arasında tadilat yapılabilir?

Apartmanlarda tadilat saatleri ile alakalı olarak ayrıntılı bilgiler araştırılıyor. Evlerinde tadilat yaptırmak isteyenler komşularıyla sorun yaşamamak için tadilatı nasıl yapmalıdırlar?
Apartmanda hangi saatler arasında tadilat yapılabilir?

Apartmanlar ortak yaşam alanları olduğu için kat malikleri birbirlerinin hukuklarına saygı göstermek zorundadırlar. Kat Mülkiyeti Kanunu kat malikleri arasındaki ilişkileri düzenlemektedir. Ayrıca çeşitli yönetmeliklerle bu uygulamalara şekil verilmektedir. Gürültü Yönetmeliği de bunlardan birisidir.

Apartmanda bir kat maliki malik olduğu evde tadilat yapacaksa bunu kafasına göre yapamaz. Tadilat için belirli bir gün ve saat uygulaması bulunmaktadır. Bu kurallara uyulmaması durumunda çeşitli yaptırımlar uygulanabilir. Kurallara uyulmaması halinde kolluk kuvvetleri veya zabıta şikayet üzerine yaptırım kararı alabilir.

TADİLAT SAATLERİ!

Apartmanda tadilat yapılacaksa bunun belirli bir saati vardır. İnsanların istirahat saatlerinde tadilat yapılarak kimsenin rahatsız edilmemesi gerekiyor. Bunun için de çok net bir kural işletilmektedir. Hafta içi günlerinde tadilat 08:30 ile 17:30 saatleri arasında yapılmalıdır. Hafta sonunda ise tadilat saatleri 11:00 ile 17:30 saatleri arasında olmalıdır. Bu saat aralıklarında tadilat yapılması konusunda herhangi bir engel yoktur. İnsanların dinlenme saatlerine dikkat edilmesi şartıyla tadilata ilişkin bir engel yoktur.

HABER VERİLMELİ!

Kimse apartmanlarda kafasına göre tadilat yapamaz. Tadilat yapılabilmesi için komşuların bilgilendirilmesi gerekmektedir. Komşulara bilgi verildikten sonra belirlenen gün ve saatler arasında tadilat yapılabilir. Bu tadilat çalışması sırasında rahatsız edecek boyutta gürültü yapılabilir. Bu konuda gerekli yol izlenmiş, komşu haberdar edilmiş ve tadilat saatlerine uyulmuşsa herhangi bir komşunun yapabileceği bir şikayet bulunmamaktadır. Ancak kurallara uymayanlar hakkında şikayet kanalı kullanılabilir. Bu durumda komşular arasında huzursuzluk çıkacak ve apartman içerisinde sorunlar yaşanacaktır. Bundan dolayı yönetimler tadilat yapılacaksa aktif olarak görev yapmalı ve süreci yönetmelidirler. Bu yapıldığında apartman içerisinde herhangi bir huzursuzluk yaşanmayacaktır.