Uşak'ta tarımsal üretim rekor kırdı Türkiye'de ilk 5 arasına girdi

Son dönemde tarıma yönelik yatırımlara hız veren Uşak'ta tarımsal üretimde kapasite arttı. Açıklanan son verilere göre Uşak'ta tarımsal üretim yükseldi.
Uşak'ta tarımsal üretim rekor kırdı Türkiye'de ilk 5 arasına girdi

Türkiye'de son tarımsal üretim verileri açıklanırken Uşak, tarımsal ürün üretiminde ilk 5 içerisine adını yazdırmayı başardı. Çörekotu üretiminde Türkiye lideri olmayı başaran ve en çok üretim yapılan il Uşak olurken kekik, adaçayı, susam, haşhaş, hayvan pancarı, Macar fiği ve tütün üretiminde de ilimiz ilk 5 içerisinde yer aldı.

Son dönemde çiftçiye verilen desteklerde büyük ilerleme gösteren Uşak doğru orantılı olarak üretim miktarını da arttırdı. Ülkemizde tarımsal ürün üretiminde ilk 5 içerisine girmeyi başaran Uşak'ta açıklanan veriler ile yıllık üretimde yaşanan artış göz doldurdu. Uşaklı çiftçilerin emekleri yüzleri güldürdü.

UŞAK'TA TARIMSAL ÜRÜN ÜRETİM TÜRKİYE'DE İLK 5 ARASINA GİRDİ!

Uşak, tarımsal ürünün üretiminde önemli bir yere sahip olan beş ilden birisi oldu. Uşak çörekotu, kekik, adaçayı, susam, haşhaş, hayvan pancarı, Macar fiği ve tütün üretiminde Türkiye’nin ilk beş ilinden biri oldu. Uşak 25 bin 850 dekar alanda 2 bin 614 ton çörekotu üretiminde birinci, 9 bin 928 dekar alanda 1 bin 379 ton kekik, 2 bin 45 dekar alanda 504 ton adaçayı, 37 bin 378 dekar alanda 2 bin 878 ton susam, 37 bin 378 dekar alanda 1 bin 365 ton haşhaş ve 1 bin 215 dekar alanda 7 bin 111 ton üretim ile hayvan pancarında 2. sırada yer aldı. Öte yandan 33 bin 520 dekar alanda 51 bin 526 ton üretim ile Macar fiği üretimde 3. sırada yer alırken, 105 bin 30 dekar alanda 9 bin 677 ton üretim ile tütünde 4. sırada yer aldı.

tarimsal-uretim-rekoru.jpg

Uşak'ta özellikle de tütün üretimine yönelik destekler dikkat çekerken bir sonraki dönemde hedefin bu alanda ilk 3 içerisine girmek olduğu belirtildi. Yine İlk 3 içerisinde yer alınan ürünlerde de üretimin arttırılarak sürdürülmesi ve sıralamada elde edilen başarının korunarak Uşak'ın tarım gelirinin arttırılması amaçlanacak.