Uşak'ta kamu personeli alımı duyurusu! İçişleri Bakanlığı başvuruları başlattı

Personel alımlarını yakından takip eden Uşaklılar için güzel haber geldi. Aktarılan son habere göre Uşak Valiliği, İçişleri Bakanlığı personel alımına ilişkin detayları aktardı. Uşak sözleşmeli personel alımı için detaylar haberimizde
Uşak'ta kamu personeli alımı duyurusu! İçişleri Bakanlığı başvuruları başlattı

İçişleri Bakanlığı Türkiye genelinde 1068 personel alımı yapacak. Sözleşmeli kadrosu için yapılacak personel alımına ilişkin son başvurular 26 Nisan tarihine kadar alınacak. Peki, başvuru şartları ne, Uşak’ta kaç kişi işe alınacak?

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI UŞAK PERSONEL ALIMI

Uşak’ta iş arayanlara güzel haberi İçişleri Bakanlığı verdi. Bakanlık aktardığı habere göre Uşak’ta 6 kişiyi işe alacak. Büro personeli kadrosunda lisans mezunları arasından1, önlisans mezunları arasından 2, çağrı karşılama personeli kadrosu için ön lisans mezunları arasından da 3 kişi olmak üzere toplamda 6 kişiyi işe alacak. Başvuruda bulunacaklar için KPSS puan şartı aranacak.

RESMİ OLARAK YAYIMLANDI

İçişleri Bakanlığı personel alımını resmi olarak web sitesi üzerinden yayımladı. KPSS 60 puan ve üzeri adaylar için yapılacak alım için şu açıklama yapıldı:

“657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Ek ve Değişiklikleri çerçevesinde; Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı emrinde istihdam edilmek üzere aşağıdaki Ek-1/a ve Ek-l/b sayılı tablolarda adedi ve pozisyon unvanı belirtilen toplam 1608 boş pozisyon unvanları için personel alımı yapılacaktır”

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

İçişleri Bakanlığı personel alımında genel şartlar şu şekilde:

  • TC vatandaşı olmak
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’nci maddesinde belirtilen şartları taşımak
  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Kanunda belirtilen suçlardan mahkum olmamak
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin olmaması
  • Çalışmasına engel olabilecek akıl hastalığının olmaması
  • KPSS 60 ve üzeri puan almış olmak

Başvurular e-Devlet üzerinden 26 Nisan tarihine kadar alınacak.