Uşak'ta büyük mutfak tüpü satış fiyatı 580 TL oldu

2024 yılının gelmesi lie yeni zam yağmuru başlarken bir zam haberi de tüp fiyatları için geldi. Uşak'ta tüpe zam geldi.
Uşak'ta büyük mutfak tüpü satış fiyatı 580 TL oldu

Yılbaşının gelmesi ile beraber ÖTV zamları yağmur gibi yağarken benzin, motorin ve LPG otogaz fiyatlarına da zam gelmişti. LGP fiyatlarına gelen zamlardan sonra beklendiği üzere tüp fiyatlarına da zam geldi.

Ne yazık ki yaşanan büyük artışın sonunda vatandaşın mutfaktaki geçim derdi de arttı. Büyük mutfak tüpünün satış fiyatı 600 TL'ye dayanırken pek çok kişinin artık büyük muftak tüpü yerine küçük tüp almayı tecrih ettiği belirtildi. Vatandaşın mutfakta tencere kaynatması ne yazık ki bu son zamdan sonra daha da zorlaştı.

UŞAK'TA GÜNCEL TÜP FİYATLARI! BÜYÜK MUTFAK TÜPÜ, KÜÇÜK PİKNİK TÜP FİYATI KAÇ TL OLDU?

Tüp fiyatlarına 3 günde 55 liralık bir zam geldiği ifade edilirken vatandaşlar gelen zamlara tepki gösterek destek amacıyla en azından tüpteki ÖTV'nin kaldırılması talep edildi. Tüp satıcısı olan bayiler de gelen zamlara tepki göstererek "Bir yevmiye 500 lirayken bir vatandaş bu tüpü almak da gerçekten zorlandı. Şu anda yüzde 20 vatandaşımız piknik tipi kullanmaya başladı. Alım gücü düştüğünden dolayı burada yetkililerin bu tüpdeki kullanılan mutfak tüpünde olan ÖTV'nin bir an önce kaldırılmasını, yetkililerin gerek Sanayi Bakanlığı'nın gerek Maliye Bakanlığı'nın burada çok duyarlı olmasını istiyorum. Bu tüpü kullanan kısım genelde yüzde 80'i gariban, maddi durumu iyi olan insanlarımız hepsi doğal gaz kullanılıyor. Bu tüpü kullanan gariban vatandaştır. Vatandaş 'dışarıya briket kurup ocak yakacağız, eskiye geriye döneceğiz' diyor. 'Yapacak bir şeyimiz yok' diyor. 'Şu an sobalarımız da yapıyoruz ama yazın da soba yakmadığımız için dışarıda' diyor. 'Briket koyup eski düzende kazanda pişireceğiz, toplu pişecek, yapacak bir şey yok' diyor” diyerek ÖTV indirimi gelmesini istedi.

ipragaz-tup-fiyatlari.jpg

İPRAGAZ UŞAK GÜNCEL TÜP FİYATLARI LİSTESİ! MUTFAK TÜPÜ KAÇ TL, NE KADAR OLDU?

2 kg Piknik Tüpü 114,00 TL

12 kg Ev Tüpü: 580,00 TL

24 kg Ticari Tüp: 1.163,00 TL

45 kg Sanayi Tüpü: 2.176,00 TL

45 kg Propan Tüpü: 2.336,00 TL

Zamlı fiyatlar üzerinden satışlar başlarken vatandaşların mutfakta tencere kaynatmaları da gelen zamlardan sonra daha zor bir hale gelmiş oldu.