Uşak Üniversitesi Dünden Bugüne Filistin paneli düzenledi

Gazze'de yaşanan insanlık dramı devam ederken İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile İslami İlimler Fakültesi konu hakkında özel panel düzenledi.
Uşak Üniversitesi Dünden Bugüne Filistin paneli düzenledi

Uşak Üniversitesi'nde Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen panellere bir yenisini daha ekledi. Dünden Bugüne Filistin isimli panel İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile İslami İlimler Fakültesi tarafından gerçekleştirildi.

Düzenlenen panele Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı. Mustafa Kemal Paşa amfisinde gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgi gördü. Yaşanan olayları sadece Filistinlilerin değil tüm insanlığı ilgilendirdiği ifade edilirken çocukların ve kadınların ölümlerine tepki gösterildi.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ'NDEN FİLİSTİN'E DESTEK!

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı panel Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşti. Rektör Savaş: ‘Gazze’deki vahşete dünya sessiz kalıyor.’ Gazze’nin sadece Filistin halkının değil tüm dünyasının derdi olması gerektiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Gazze’de sadece Filistinlilerin değil insanlığın öldüğünü dile getirdi. “Filistin’de yaşananlar hem insan hem de Müslüman olarak katlanılacak şeyler değildir.

usak-universitesi-1.jpg

Anneler, daha kırkı çıkmamış bebekler, yaşlılar, suçsuz günahsız insanlar dünyanın gözleri önünde ölüyor. Dünya bu zulme sessiz kalıyor. Gazze İslam aleminin kalesi gibi Gazze’nin düşmesi tüm Müslümanların meselesidir. Üniversiteler olarak akılla, bilimle ve vicdanla bu vahşeti duyurmaya devam edeceğiz. Uşak Üniversitesi olarak Gazze’de yaşanan insanlık suçuna sessiz kalmıyoruz. ‘Batıyı Aydınlatan Doğu Güneşi’ni siz gençlere anlatarak adil bir dünya için sizlerle birlikte çok çalışacağız. Alanınızda ilerlemek için dünyaya sözünüzü dinletmek, böyle zulümleri engellemek için çok çalışın. Etkinliği düzenleyen başta İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile İslami İlimler Fakültesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

usak-universitesi-2.jpg

Panelde söz alan İslami İlimler Fakültesinden Doç. Dr. Hikmet Gültekin ise Müslümanların bugüne kadar yahudilerle hiç savaşmadıklarını ve onları hep korudaklarını ifade ederek tarihten örnekler verdi. Panelde İsrail'in yapmış olduğu saldırıların sonlandırılması talep edilirken bir kere daha Filistin'e destek mesajları verildi.