Uşak Belediyesi'nden 3 günde 3 farklı proje için açılış töreni

Uşak Belediyesi tarafından haya geçirilen Dikilitaş Millet Bahçesi, Genç Kuşak Akademi ve Yeşil Karaağaç Sosyal Tesisi düzenlenen açılış törenleri ile hizmete alındı.
Uşak Belediyesi'nden 3 günde 3 farklı proje için açılış töreni

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın söz vermiş olduğu projeleri bir bir bir hayata geçirmeye devam ederken bu kapsamda 3 günde 3 farklı açılış töreni gerçekleştirileceğini ilan etti. Hem vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak hem de Uşak'ın değerine değer katacak projelere imza atan Uşak Belediyesi Uşaklıların merakla bekledikleri 3 büyük projenin açılış tarihini duyurdu.

Üç gün art arda yapılacak programlarda; 2 Mart Cumartesi günü saat 16:00’da Yeşil Karaağaç Sosyal Tesisi’nin, 3 Mart Pazar günü saat 15:30’da Dikilitaş Millet Bahçesi’nin, 4 Mart Pazartesi günü saat 16.30’da Genç Kuşak Akademi’nin açılışı gerçekleştirilecek. Programlarda çeşitli ikramlar ve renkli etkinlikler vatandaşlarla buluşacak.

UŞAK YEŞİL KARAAĞAÇ DOĞAL YAŞAM MERKEZİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Yeşil Karaağaç köyü yakınında bulunan; kirli görüntüye ve tenha bir yapıya sahip olan 450 bin metrekare büyüklüğündeki alan, Uşak Belediyesinin yaptığı rekreasyon çalışmaları sonrasında yeni bir kimlik kazanmıştı. Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi’nde yapılan çalışmalar dahilinde ise bölge; seyir terası, fotoğraf çekim ve kamp alanları, çocuk oyun parkı, kamelya gibi çeşitli aktivite alanlarıyla donatıldı. Gurbetçi Festivali ile hizmete açılan Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi’ne bir de sosyal tesis yapacaklarını belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, kısa süre içerisinde projeyi tamamlayarak Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi’nin en güzel noktasına bir tesis kazandırdı.

1-002.jpg

DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ NE ZAMAN AÇILACAK?

1 Etap olarak yaklaşık 11 bin metrekarelik alanda yapılan çalışmalar sonucunda yepyeni bir yeşil alana dönüşerek vatandaşlara kapılarını açan Dikilitaş Millet Bahçesi, sağladığı imkanlar ve görsel güzellikleriyle göz dolduruyor. Her ihtiyacı karşılayan alanlarıyla günün her saati canlı olacak bölgede; kamelyalar, 200 metrekarelik bir süs havuzu, 500 metrekarelik çocuk oyun alanı, 300 metrelik yürüyüş ve koşu parkurunun yanı sıra spor aletleri bulunuyor. Öte yandan peyzaj çalışmaları ve modern kent mobilyalarıyla görsel açıdan öne çıkan Dikilitaş Millet Bahçesi; modern yapısı ve donanımı ile gençlerin ihtiyaçlarını karşılayacak bir etüt merkezine ve vatandaşların sosyalleşirken keyifli vakit geçirebileceği sosyal tesise ev sahipliği yapıyor.

GENÇ KUŞAK AKADEMİ BİNASI AÇILDI MI?

Uşak Belediyesi tarafından bir süre önce yapımı tamamlanarak hizmete açılan Genç Kuşak Akademi; öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak zengin donatılarıyla, 1200 metrekarelik alanda 2 katlı yapısıyla hizmet veriyor. 64 kişilik kütüphanesi, çeşitli aktivitelerin yapılacağı atölye odaları ve üniversite sınavına hazırlanan gençlerin kurs alırken kullanması adına son teknoloji akıllı tahtalarla hazırlanan 7 adet sınıfı ile gençlerin uygun koşullarda ders çalışmasını sağlayan Akademi, kafeteryası ile de gençlerin sosyalleşmesine fırsat sunuyor.

Uşaklı gençleri okumaya sevk etmek, bilgi birikimlerini arttırmak ve öğrenmeye istekli gençleri teşvik etmek amacıyla Uşak Belediyesi bünyesinde kurulan Genç Kuşak Akademi'nin modern binası geniş ve refah yapısıyla sabah 09:00 ve öğle 22:00 saatleri arasında hizmet verecek. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın tüm Uşaklıları açılış törenlerine davet ederken açılışların son derece renkli geçmesi bekleniyor.