Uşak Belediyesi Üç Ayları Kuran tilaveti ile karşıladı!

İslam alemi için büyük önem taşıyan mübarek 3 aylar başlarken Uşak Belediyesi Regaip Kandiline özel program düzenledi.
Uşak Belediyesi  Üç Ayları Kuran tilaveti ile karşıladı!

Müslümanların hasretle beklemiş olduğu üç aylar sonunda gelirken Uşak Belediyesi tarafından üç aylara özel program düzenlendi. Düzenlenen programa Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'da katılırken Uşaklılar hep bir ağızdan dualar etti.

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN 2024, REGAİB KANDİLİ HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Üç aylar, Receb ayıyla birlikte 12 Ocak 2024 Cuma günü başlayacak.Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ile 11 Ocak 2024 Perşembe gecesi gerçekleşecek. Miraç Kandili 6 Şubat 2024 Salı günü, Berat Kandili ise 24 Şubat 2024 Pazartesi günü idrak edilecek. Gelecek yıl Ramazan ayı ise 11 Mart 2024 tarihinde başlayacak. aylar.jpg

Uşak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın, AK Parti Uşak Milletvekilimiz Sayın İsmail Güneş’in ve hemşehrilerimizin katılımıyla birlikte Atatürk Kültür Merkezimizde düzenlenen “Üç Ayların Başlangıcı ve Regaip Kandili Özel” programına katıldı.

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Dünya Birincisi Mehmet Bilir, Üsküdar Büyük Çamlıca Camii Müezzini Mustafa Alphayta ve Barbaros Hayrettin Paşa Camii İmam Hatibi Aplcan Çelik'in katıldığı program üç ayların manevi huzurunda salonda bulunanlar tarafından büyük beğeni topladı.

Program sonunda Uşak Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın ve Uşak Milletvekili Sayın İsmail Güneş emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek Uşak Belediyesi Kültür Yayınları tarafından yayınlanan "Kurtuluşun 100. Yılında Uşak" adlı kitabı hediye etti." diyerek programda gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Uşaklılar düzenlenen program ile hep beraber dualar ederken mübarek üç aylar ve regaip kandili Kuran tilaveti eşliğinde idrak edildi.