Uşak Belediyesi imzayı attı en düşük işçi maaşı 20.750 TL oldu

Uşak Belediyesi tarafından atılan imzalar kapsamında Uşak Belediyesi Personel Ltd. Şti. bünyesinde hizmet veren personellerin maaş zammı belli oldu.
Uşak Belediyesi imzayı attı en düşük işçi maaşı 20.750 TL oldu

2024 asgari ücret maaş zammı için kurulacak pazarlık masası beklenirken Uşak Belediyesi personelinin yüzünü güldürecek zam kararını açıkladı. Uşak Belediyesi Personel Ltd. Şti. bünyesinde hizmet veren personellerin maaş zammı belli oldu. Düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza töreninde,yeni yıl itibariyle en düşük personel maaşının 20 bin 750 TL olacağı paylaşıldı.

Törene,Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet- İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Konfederasyonu Uşak İl Başkanı ve Hizmet- İş Sendikası Uşak Şube Başkanı Adil Özdemir, başkan yardımcıları ve belediye çalışanları katılım sağladı. Uşak Belediyesi Personel Ltd. Şti. bünyesinde hizmet veren 1820 personeli kapsayan,Uşak Belediyesi ile Hizmet- İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile en düşük maaş 2024 Ocak ayı itibariyle mevcut asgari ücretin yaklaşık 2 katına ulaşacak.

UŞAK BELEDİYESİ EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI KAÇ TL OLDU?

Uşak’a hizmet etmek adına özveriyle çalışan belediye personelleri için ekonomik koşulların her geçen gün daha iyi bir noktaya taşındığına dikkat çeken Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, ilave zamlarla çalışanların yanında olacaklarına dikkat çekti.

belediye-1.jpg

Göreve başladıklarıgünden bu yana zorlu birçok süreçle karşılaştıklarını ancak tüm kadrosuyla Uşak Belediyesi’nin büyük bir gayret ortaya koyduğunu vurgulayan Başkan Çakın, “Ben, bu geçen süre içerisinde bizlere inanan ve büyük bir çabayla,fedakârlıkla çalışmalarını sürdüren tüm mesai arkadaşlarımızateşekkür ediyorum.

belediye-2.jpg

Uşak sizlerin emekleriyle her geçen gün daha iyi bir noktaya ulaşıyor ve projelerimiz bir bir hayata geçiriliyor.” dedi.

belediye-3.jpg

Belediye personelinin haklarını koruma konusundaki kararlılığını vurgulayan Başkan Çakın, koşulların oluşması halinde çalışanların ev sahibi olmasını hedefleyen bir proje düşündüklerini söyledi.

belediye-4.jpg

İyileştirmelerin artarak devam edeceğini belirten Başkan Mehmet Çakın, “Çalışanlarımızın hak ve hukuklarını korumaya, şartlarındaimapersonellerimizin lehine olmasıadına gayret gösterdik" diyerek sözleşmenin uzlaşı ile sağlanmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Tüm çalışanlara teşekkür eden Çakın belediyenin hizmetlerine en iyi şekilde devam edeceklerini söyledi.