Çarşı Uşak projesinde son başvuru tarihi 29 Şubat'a uzatıldı

Uşak'ın en büyük ve önemli projeleri arasında yer alan Çarşı Uşak projesinde hak sahiplerinin mağduriyet yaşamaması adına son başvuru tarihi 29 Şubat tarihine uzatıldı.
Çarşı Uşak projesinde son başvuru tarihi 29 Şubat'a uzatıldı

Uşak'ın çehresini değişterecek en önemli projelerinden biri olarak öne çıkan Çarşı Uşak projesinde çalışmalar tüm hızı ile devam ederken kentsel dönüşüm projesinde son başvuru tarihi uzatıldı. Uşak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada mağduriyet yaşanmaması adına başvuru tarihinin 29 Şubat 2024 tarihine kadar uzatıldığı ifade edildi.

ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Uşak İli, Merkez İlçe, İslice Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 3,91 hektar yüzölçümüne sahip alan, Bakanlık Makamı'nın 13/11/2023 tarihli ve 7938370 sayılı Olur'u ile 6306 sayılı Kanunun 2’nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi uyarınca "Rezerv Yapı Alanı" olarak belirlenmiştir.

Taşınmazınızın da içinde bulunduğu alandaki taşınmazların uzlaşma yöntemiyle edinimine yönelik muvafakat görüşmeleri Bakanlığımızca akdedilen sözleşme çerçevesinde GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme A.Ş tarafından yürütülmektedir.

Bu nedenle; hak sahibi olduğunuz taşınmazlarla ilgili olarak 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun çerçevesinde mülkiyet ve hissedarlık durumunuz dikkate alınarak yeni konut/dükkan veya nakit ödeme karşılığında uzlaşmak üzere bizzat veya yetkili temsilciniz (noter onaylı vekaletname) ile belirtilen belgelerle birlikte aşağıdaki adreste yer alan Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisine 29.02.2024 tarihi mesai bitimine kadar başvurmanız gerekmektedir.

carsi-usak-karari.jpg

1. T.C. Kimlik Fotokopisi

2. Tapu Kaydı Aslı veya Fotokopisi (Elbirliği Olan Tapularda Elbirliğinin Bozulması Gerekmektedir)

3. Mülkiyet Üzere Kayıtlı Kişi Vefat Etmiş İse Veraset İlamı

4. Vekâlet ile işlem yapılması halinde Noter Onaylı Vekâletname

5. İkametgah Belgesi

6. Emlak Beyanı (Güncel Numarataj İle)

7.Son Aya Ait Ödenmiş Elektrik veya Su Makbuzu, Tedarikinin Mümkün Olmaması Halinde Tesisat Döküm Belgesi

8.Ziraat Bankası Vadesiz Hesap Bilgilerini Gösterir Belge (Her Hak Sahibinin Kendi Adına Açılmış Hesap)

Alınan karar kapsamında 29 Şubat tarihinde kentsel dönüşüm irtibat ofisinin kapatılacağı ve bu nedenle mağduriyet yaşamak istemeyen Uşaklı hak sahiplerinin bu tarihe kadar başvuru yapmaları istendi.