Yüzde 75 zam geldi! Artık 10 TL ödeyeceğiz

Yükselen enflasyon, dolar kuru ve akaryakıt fiyatları zam yağmuru olarak vatandaşı ıslatmaya devam ediyor.
Yüzde 75 zam geldi! Artık 10 TL ödeyeceğiz

Türkiye Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin ardından büyük bir zam yağmuruna tutulurken yeni zam haberleri hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Döviz kurunda yaşanan rekor yükselişe eşlik eden enflasyon ve akaryakıt fiyatlarında ki yükseliş yeni zam haberlerinin gelmesine neden oluyor.

Zamlı fiyatlar vatandaşın alım gücünü düşürürken ceplerdeki yangını da büyütmüştü. Vatandaşın maaşı gelen zamlarla azalmaya devam ederken bir zam haberi de ulaşım için duyuruldu. Toplu taşıma ücretlerine yüzde 75 oranında zam yapılırken öğrenci bileti 10 TL oldu. İşte yeni fiyat tarifesi...

TOPLU ULAŞIMA SON DAKİKA YÜZDE 75 ZAM HABERİ GELDİ! ZAMLI TAM VE ÖĞRENCİ BİLETİ KAÇ TL OLDU?

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yükseliş toplu ulaşım ücretlerine zam yağmuru yaşanmasına neden olurken toplu ulaşım ücretlerine yeni zam haberi duyuruldu. Ankara, İstanbul ve İzmir'in ardından Çanakkale'de de toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldığı açıklandı.

toplu-ulasim-zammi-001.jpg

Çanakkale'de ulaşım zamlarını görüşmek üzere toplanan komisyondan yeni zam kararı çıktı. Toplu taşıma ücretlerine yüzde 41 ile yüzde 75 arasında zam yapılması karara bağlanırken Güzelyalı, Dardanoz ve Çınarlı hatlarında tam yolcu ücretine yüzde 41,67 oranındaki artış ile 12 TL'den 17 TL'ye çıkartılmış oldu.

Aynı hatlarda öğrenci bileti ücreti ise 6 liradan 10 liraya yükseltildi. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi kampüs içerisinde sağlanan ulaşım hizmetinde ise bilet ücreti yüzde 75 zamlandı ve 2 liradan 3,5 liraya yükseltildi. Yapılan yüksek zam büyük tepki çekerken vatandaşlar alınan zam kararına sosyal medya üzerinden isyan etti.