Yaşam süresi en uzun ve en kısa iller açıklandı! Uşak bakın kaçıncı sırada?

TÜİK illere göre yaşam süreleri listesini yayımladı. Yayımlanan rapora göre Türkiye'de yaşam süresinin en uzun ve en kısa olduğu iller belli oldu.
Yaşam süresi en uzun ve en kısa iller açıklandı! Uşak bakın kaçıncı sırada?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK illere göre yaşam süreleri sıralamasını açıkladı. Açıklanan listede illere göre kadınların ortalama yaşama süresi, erkeklerin ortalama yaşama süresi ve genel ortalama süresi bilgilerine paylaşıldı.

Açıklanan resmi rapora göre Türkiye'de kadınların ortalama yaşam süresi 80.7 olarak hesaplanırken erkeklerde ise 75.3 olarak belirlendi. Türkiye'de ortalama yaş ise 78 oldu. İllere göre de tek tek veriler açıklanırken Uşak'ın yaş süresi de listede kendisine yer buldu.

UŞAK'IN SIRALAMADAKİ YERİ BELLİ OLDU!

TÜİK tarafından açıklanan rapora göre Türkiye'de yaşam süresinin en uzun olduğu ilimiz 80,5 ortalaması ile Tunceli oldu. Tunceli'de kadınların yaşam süresi 85,7 olarak hesaplanırken erkeklerin ise yaşam süresi 76,2 oldu.

Türkiye'de ortalama yaşam süresinin en kısa olduğu ilimiz ise Kilis olarak kayıtlara geçti. Kilis'te yaşam süresi kadınlarda 77.6 erkeklerde 72.3 ve ortalama yaşam süresi ise 75 olarak belirlendi. Bu ortalama ile Kilis Türkiye'de ortalama yaşam süresinin en kısa olduğu ilimiz olarak kayıtlara geçti.

usak-001.jpg

Uşak'ta ise ortalama yaşam süresi 78 olarak hesaplanırken Uşaklı kadınların yaşam süresi 80,4 ve erkeklerde 75,7 olarak belirlendi.

Uşak bu sıralama ile ortalarda yer alırken Ankara'da ortalama yaşam süresi 79.4 olarak açıklandı. Yaşam sürelerinde yaşanan artış ise dikkat çekti.