Van'da dev yılan görüldü iddiası! 5 metrelik piton görüntüleri gerçek mi?

Van’ın Saray ilçesinde görüldüğü iddia edilen dev bir yılanın görüntüsü sosyal medyada çokça tartışılmaya başlandı. Van’da dev yılan görüntüsü gerçek mi?
Van'da dev yılan  görüldü iddiası! 5 metrelik piton görüntüleri gerçek mi?

Bugün sosyal medyada en çok paylaşılan videolar5dan birisi günün merak uyandıran konusu haline geldi. Van’ın Saray ilçesinde çekildiği iddia edilen görüntüde piyon büyüklüğünde dev bir yılan yer alıyor. Görüntüleri izleyenler dehşete düşerken Türkiye’de bu büyüklükte yılan olmadığı biliniyor. Peki Van’da dev yılan görüntüleri gerçek mi? Video gerçekten Van’da mı çekildi?

İRAN SINIRINDAN GİRDİ İDDİASI!

Van’da dev yılan iddiasına göre bu yılan Van’ın Saray ilçesine İran sınırından girip geldi. Vatandaşlar da yetkililerden dev yılanı yakalamalarını istemeye başladılar. Yayınlanan videoda çimenlerle kaplı bir alanda görülen dev yılanın boyunun 5 metreyi geçtiği görülüyor. Tür olarak piton şeklinde değerlendirilen yılan özellikle bölgede yaşayan vatandaşları oldukça ürküttü.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE BAĞLADILAR

Dev piton yılanının Van’ın Saray ilçesinde görüldüğü iddiası üzerine bazı sosyal medya kullanıcıları çeşitli görüşler ortaya attılar. Kırsal kesimde daha önce de vahşi hayvanların görüldüğüne dikkat çeken bu kullanıcılar iklim değişikliği nedeniyle bu hayvanların doğal yaşam alanlarının değiştiğini ve görüntünün gerçek olabileceğini iddia ettiler.

GÖRÜNTÜLER GERÇEK Mİ?

Van’ın Saray ilçesinde olduğu iddia edilen 5 metrelik dev piton yılanı görüntülerinin gerçek olup olmadığı kısa bir süre içerisinde anlaşıldı. İnternet üzerinde yapılan araştırmalarda bu görüntülerin yeni görüntüler olmadığı ortaya çıktı. Daha önce de Hindistan’da ve Endonezya’da dev yılan şeklinde aynı görüntülerin paylaşıldığı görüldü. Dolayısıyla Van’ın Saray ilçesinde dev bir yılan olduğu iddiası doğru çıkmadı. Görüntülerin bir belgeselden kesilip sosyal medyada yayıldığı belirlendi. Van’da bu büyüklükte bir yılan olduğu gerçek çıkmazken bölgedeki vatandaşların da panik yapmalarına neden olacak bir durum olmadığı belirtildi.