Van depremi ne zaman oldu? Van depremi kaç yılında, kaç şiddetinde olmuştu? Kaç kişi ölmüştü?

Ülkemizde en çok can kaybının olduğu depremlerin başında Van depremi geliyor. Son dönemlerde meydana gelen peş peşe depremlerden sonra vatandaşlar Van depremi ne zaman olmuştu, Van depremi kaç saniye sürmüştü? Araştırmalarına başladı.
Van depremi ne zaman oldu? Van depremi kaç yılında, kaç şiddetinde olmuştu? Kaç kişi ölmüştü?

Van depreminin üzerinden tam 12 yıl geçti. Ülkemizde pek çok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Van depremi bugünün en sık araştırılan konuları arasında yerini aldı. İşte geçmişte meydana gelen Van depremi hakkında merak edilenler!

VAN DEPREMİ NE ZAMAN OLDU?

Van depreminin ne zaman olduğu merak konusu oldu. 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremin merkez Van Erciş olarak açıklanmıştı. Van’ın pek çok ilçesinde şiddetli bir şekilde hissedilen deprem çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

2023/09/02/deprem-aciklamasi.jpg

VAN DEPREMİ KAÇ ŞİDDETİNDE OLMUŞTU?

Van depreminin kaç şiddetinde olduğu da merak konusu oldu. 23 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen depremin şiddeti Kandilli’ye göre 6,6, ABD Kurumları tarafından 7,2 tarafından ölçülmüştü. Bunun üzerine Kandilli Rasathanesi yaptığı açıklamasında depremin şiddetini 9 olarak güncellerken, depremin moment büyüklüğü ise 7,2 olarak kaydedildi.

2023/09/10/fas-deprem.jpg

VAN DEPREMİ KAÇ SANİYE SÜRDÜ?

Saat 13.41’de meydana gelen Van depreminin tam olarak 25 saniye civarında sürdüğü belirtiliyor. Van’a yaklaşık olarak 17 km uzaklıkta bulunan Tabanlı Köyü’nde meydana gelen deprem yapıların yıkılmasına ve vatandaşların hayatını kaybetmesine neden oldu. Deprem başta Van olmak üzere Hakkari, Iğdır, Erzurum, Muş, Diyarbakır, Mardin gibi pek çok ilde derinden hissedilmişti.

KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Van depremlerinde 3 Ekim 2011 ve 9 Kasım 2011 depremlerinde 644 vatandaşımız hayatını kaybetti. 252 kişi enkazlardan sağ bir şekilde kurtarılırken, yaralıların sayısı 1.966 olarak ifade edildi.