Ulu önder Atatürk 85. ölüm yıl dönümünde Uşak'ta anıldı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85'inci yılında Uşak'ta düzenlenen törenlerle anıldı.
Ulu önder Atatürk 85. ölüm yıl dönümünde Uşak'ta anıldı!

Türkiye bugün Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 85. yıl dönümünde büyük bir özlem ve saygı ile andı. Ulu önderin hayata gözlerini yummuş olduğu saat 09:05'de tüm yurtta hayat 1 dakikalığına dururken Uşak'ta da benzer görüntüler ortaya çıktı.

Uşaklılar ulu önder için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunurken atanın huzurunda olduğunu hisseden herkes bu bilinçle bir kere daha Cumhuriyete sahip çıkma sözü verdi. Devlet erkanı ve tüm liderler Anıtkabir'de düzenlenen törende hazır bulunurken Uşak Belediyesi önünde de saygı duruşu yapıldı.

UŞAK'TA ATASINI SAYGI VE ÖZLEMLE ANDI!

Uşak Belediyesi önünde düzenlenen saygı duruşuna çok sayıda vatandaşta katılırken Uşak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yılında, Belediye binamız önünde personellerimizin katılımıyla gerçekleştirilen tören ile saygı ve özlemle andık" denilerek resimler paylaştı.

belediye.jpg

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise yaptığı paylaşımında "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yılında, Belediye binamız önünde personellerimizin katılımıyla gerçekleştirilen tören ile saygı ve özlemle andık" ifadelerine yer verdi.

Uşak Valisi Turan Ergün ise "Türk Milletinin bağımsızlığı için hayatını vakfeden eşsiz kahraman; sahip olduğu yeteneklerle dünyayı kendine hayran bırakan büyük lider; Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz" diyerek ulu önder Atatürk için 10 Kasım mesajı yayımladı.