Türkiye'de bir ilk! Çalışanlara doğum günü izni uygulaması başladı

Milyonlarca çalışanı heyecanlandıran uygulama başladı çalışanlara doğum günü izni duyurusu yapıldı!
Türkiye'de bir ilk! Çalışanlara doğum günü izni uygulaması başladı

Türkiye'de bir ilk! Çalışanlara doğum günü izni uygulaması başladı - Milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni uygulama Türkiye'de yaygınlaşmaya başladı.Yapı Kredi Bankası Türkiye'de bankacılık sektöründe bir ilke imza attı.

Pek çok Avrupa ülkesinde uygulanan çalışanlara doğum günü izni Türkiye'de de yaygınlaşmaya başlarken Yapı Kredi Bankası da çalışanlarına doğum günü izni veren şirketler arasına katıldı. Banka tarafından alınan karar kapsamında doğum günü olan çalışanlara izin verileceği duyuruldu.

DOĞUM GÜNÜ İZNİ KAÇ GÜN?

15 bin personeli bulunan Yapı Kredi Bankası çalışanlarına yönelik yeni kararını açıkladı. Yetkili mercilere gönderilen resmi yazı ile 1 Ekim 2023 tarihi itibari ile çalışanlara doğum günü izni uygulamasına başlanacağı ilan edildi.

Yapı Kredi Bankası tarafından açıklanan karar kapsamında doğum günü olan personellere o ay içerisinde kullanılmak üzere 1 günlük izin hakkı tanınacak. Çalışanlar izinlerini isterlerse doğum günlerinin olduğu gün isterlerse de doğum günlerinin olduğu ay içerisinde diledikleri bir tarihte kullanacaklar. Söz konusu uygulama hem Yapı Kredi Genel Müdürlüğü hem de şubelerindeki tüm personeller için geçerli olacak.

DOĞUM GÜNÜ İZNİ VEREN ŞİRKETLER YAYGINLAŞIR MI?

Türkiye'de doğum günü izni veren şirketlerin sayıları her geçen gün artarken çalışanlar söz konusu uygulamanın hem kamu hem de özel sektörde resmi hak olarak tanımlanmasını talep ediyorlar.