Türkiye geneli için 20-30 Ekim tarihleri arasında acil uyarı yapıldı

Türkiye bu yıl çok sıcak bir yaz geçirdi. Yazdan sonra aniden kış mevsimini aratmayan havalar gelince hastalıklar da artmaya başladı. Konuya ilişkin Meteoroloji Uzmanı Kerem Öten tarafından 20-30 Ekim tarihleri arası uyarı geldi. İşte detaylar
Türkiye geneli için 20-30 Ekim tarihleri arasında acil uyarı yapıldı

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ve uyarıları ile dikkat çeken Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten yine bombayı patlattı. Ökten, yaptığı açıklamasında özellikle 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ve 30 Ekim tarihleri için uyarıda bulundu. Tüm Türkiye’de hava sıcaklıklarının değişeceğini ifade Ökten’in açıklamaları ve detaylar haberimizde..

okten.png

Kerem Ökten açıklamasında 20-30 Ekim tarihleri arasında dikkatli olunması gerektiğini ve ülke genelinde gündüzlerin sıcak, gecelerin ise soğuk olacağının altını çizerek, "20 - 30 Ekim arası Ülkemiz normallerden soğuk geçecek. 20 Ekim'e kadar ise gündüzler sıcak, geceler soğuk. Tam hastalık havası. Dikkatli olunmalı..." ifadelerini kullandı.

BU AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yaptığı açıklamasında uyarılarını peş peşe sıraladı. Özellikle yağışların etkili olacağı illeri açıklayan MGM, "Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla Akdeniz'in parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya'nın batısının iç kesimleri, Denizli, Burdur ve Van'ın güney, Muğla ve Bitlis'in doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güneyi, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeydoğu kesimleri ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor" ifadelerini kullandı. Yağışların etkili olabileceği iller için vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

BU YIL KIŞ SERT GEÇECEK

Uzmanlar vatandaşları hava durumuna ilişkin uyarmaya devam ediyor. Bu yıl sıcak yaz aylarından sonra kışın sert ve yağışlı geçebileceği ifade edilirken, bu ay bitmeden İç Anadolu'da bazı illerimizin yüksek kesimlerinde de kar yağışının görülebileceği ifade ediliyor.