TÜİK verilerine göre Uşak'ta Kasım ayında 337 konut satıldı

TÜİK merakla beklenen konut satış rakamları raporunu yayımlarken Kasım ayında Türkiye genelinde konut satış rakamları düşerken Uşak'ta satılan konut sayısı 337 adet olarak açıklandı.
TÜİK verilerine göre Uşak'ta Kasım ayında 337 konut satıldı

Son dönemde hem konut fiyatları hem de kredi faiz oranlarında yaşanan yükseliş emlak piyasası üzerinde baskı yaratırken merakla beklenen konut satış rakamları açıklandı. Yaşanan olumsuzluklar nedeniyle beklendiği üzere konut sektöründe daralma yaşanırken konut satış rakamları yüzde 20 oranında azaldı.

Özellikle de ipotekli konut satış rakamlarında düşüş yaşanırken vatandaşlar yükselen konut kredisi faiz oranları nedeniyle vatandaşlar bankaların konut kredisi paketlerine olan ilgilerini ve taleplerini azalttı. Ev sahibi olmak isteyen kişiler ya peşin alım yapmaya yöneldiler ya da bu alımlarını ertelemeyi tercih ettiler. Yaşanan bu gelişme nedeniyle ipotekli konut satışları da azaldı.

KONUT SATIŞ RAKAMLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım ayı 2023 konut satış istatistiklerini yayınladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım ayı 2023 konut satış istatistiklerini yayınladı. Yayınlanan rapora göre; Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Konut satışlarında İstanbul 15 bin 187 konut satışı ve yüzde 16,2 ile en yüksek paya sahip oldu.

tuik.jpg

Satış sayılarına göre İstanbul'u 8 bin 250 konut satışı ve yüzde 8,8 pay ile Ankara, 5 bin 105 konut satışı ve yüzde 5,5 pay ile İzmir izledi. Uşak’ta ise Kasım ayında satılan konut sayısı 337 olarak açıklandı. Öte yandan Uşak’ta 01 Ocak 2023’ten, 30 Kasım 2023 tarihine kadar toplam 4 bin 648 konut satılırken, Uşak’ta 2022 yılının Kasım ayında toplam 514 adet konut satılmıştı.

Satışı yapılan konut sayısında yaşanan düşüş konut kredisi faiz oranları ve ev fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeniyle yaşanırken yaşanan talep düşüşünün ev fiyatlarına olan etkisi de merakla takip edilmeye devam ediyor. Türkiye pandemi döneminde ev fiyatlarında yaşanan yükselişle dikkat çekmiş, küresel piyasalarda ev fiyatlarının en çok arttığı ülke olarak ilk sırada yer almıştı.