Şehirler arası seyahatte yeni dönem başladı

Şehirler arası seyahatte yeni dönemin resmen başladığı aktarıldı. Gelen son habere göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın uygulamaya başladığı şehirler arası otobüslerde araç takip cihazları kullanılmaya başlandı. Uygulamaya ilişkin detaylar haberimizde
Şehirler arası seyahatte yeni dönem başladı

Aktarılan son habere göre Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde yürürlüğe girecek olan sistem uygulanmaya başlandı. Bundan sonra şehitler arası otobüslerde takılacak olan takip cihazı ile birlikte bakanlık araçların anlık hareketlerini de izlemeye başlayacak.

ANLIK OLARAK KONTROL EDİLECEK

Konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan şehirler arası otobüs şoförü Erhan Elibol 4 gün önce aracına bu sistemin montaj edildiğini ifade ederek, artık araçların anlık hareketlerinin kontrol edileceğini belirtti.

“SİSTEM ÖNEMLİ”

Bakanlık, sadece aracın anlık hareketlerini değil, aynı zamanda personelin çalışma ve dinlenme saatlerini de rahatlıkla denetleyebileceğini belirtti. Elibol, yaptığı açıklamasında, “Sistem sayesinde aracın hız sınırı, şoförün kaç saat dinlendiği, çalıştığı, yolcu indirme bindirme hepsi denetlenecek. En önemlisi yolcuların can güvenliği. Bu nedenle bu sistem önemli” ifadelerini kullandı.

Bir diğer şoför Emin Ona ise bakanlık için bu çalışmanın önemli olduğunu ifade ederek, artık araçların nerede olduğu ve hızının da kontrol edilebileceğinin altını çizdi.

1 OCAK'TA BAŞLADI

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde araç takip cihazı zorunluluğu resmen başladı. Yeni sistem ile araçların konum bilgileri anlık olarak Ulaştırma Bakanlığı tarafından görülebilecek.

İlginizi çekebilecek diğer haberler:

Açıklanan son rakamlara göre İstanbul’daki 8 bin 500 otobüsün yaklaşık 4 binine takılan bu sistem, yolcu otobüslerin yüzde 40’ında aktif edildi.