Santa Maria Kilisesi saldırısı kim yaptı? Failler yakalandı gerçek ortaya çıktı

Türkiye dün Sarıyer'de gerçekleştirilen kilise saldırısı ile büyük şok yaşarken saldırının failleri yakalandı. Saldırıyı kim düzenledi ortaya çıktı.
Santa Maria Kilisesi saldırısı kim yaptı? Failler yakalandı gerçek ortaya çıktı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yapmış olduğu son dakika açıklaması ile bugün tüm Türkiye'yi sarsan kilise ayini saldırısı sonrası olayın zanlılarının yakalandığını açıkladı. Gün boyu emniyet güçleri tarafından 30 ayrı adrese baskın düzenlendiğini belirten Sarıkaya 47 kişinin göz altına alındığını, dün gece saat 22:00 itibariyle ise olayı gerçekleştiren 2 saldırganın yakalandığını duyurdu.

Olayın üzerinden 12 saat bile geçmeden saldırganları yakalama başarısı gösterdiklerini ifade eden Ali Yerlikaya bu başarılarından ötürü emniyet mensuplarını tebrik etti. Kilise saldırısını gerçekleştiren zanlılardan her ikisinin de yabancı uyruklu olduğu ortaya çıktı. Saldırganlardan birinin Rus diğerinin ise Tacikistan vatandaşı olduğu belirlendi.

KİLİSE SALDIRISINI KİM GERÇEKLEŞTİRDİ, DEAŞ'MI YAPTI?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sarıyer’de silahlı saldırının gerçekleştiği Santa Maria Kilisesi saldırganları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya "Bildiğiniz üzere bugün Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında maskeli 2 şahıs tarafından düzenlenen silahlı saldırıda, Tuncer Cihan isimli vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir.

Olayın üzerinden 12 saat bile geçmeden her iki katil zanlısını yakalayan İstanbul Emniyetimize, kahraman polislerimize teşekkür ediyorum. Kilisede işlenen cinayetle ilgili zanlıların ifadeleri alınacak, olayla ilgili karanlık noktalar aydınlatılacaktır." diyerek olayı gerçekleştiren 2 zanlının da yabancı uyruklu olduğu ve DEAŞ mensubu olduklarını değerlendirdiklerini ifade etti.

1 Haziran 2023 tarihinden bu yana DEAŞ ile ilglii 46 operasyon yaptıklarını belirten Bakan Yerlikaya 2.086 kişinin gözaltına alındığını, 529 kişinin ise tutuklandığını ifade etti.