Sadece Ankara İstanbul ve İzmir için ÜCRETSİZ ulaşım müjdesi! 65 yaş şartı yok herkese BEDAVA...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar 29 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Sadece Ankara İstanbul ve İzmir için ÜCRETSİZ ulaşım müjdesi! 65 yaş şartı yok herkese BEDAVA...

Sadece Ankara İstanbul ve İzmir için ÜCRETSİZ ulaşım müjdesi! 65 yaş şartı yok herkese BEDAVA... 29 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile milyonlarca kişiye ücretsiz ulaşım müjdesi verildi.

Son dönemde üst üste gelen akaryakıt zamları ve KDV - ÖTV düzenlemesi ile bir gecede yapılan 6 TL'lik dev benzin, motorin, LGP otogaz zammı sonrası toplu ulaşımda da rekor zamlar açıklanmıştı. 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı tartışmalara neden olurken toplu ulaşım hakkında yeni bir karar daha açıklandı.

30 AĞUSTOS'TA TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI ÜCRETSİZ Mİ, ANKARA METRO ANKARAY İZMİR İZBAN İSTANBUL METROSU BEDAVA MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Karar (Karar Sayısı: 7513) 29 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ucrteszi-ulasim.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı’na göre Ankara’da Başkentray, İzmir’de İZBAN ve İstanbul’da Marmaray seferleri ücretsiz olacak. Vatandaşlar ayrıca Gayrettepe – İstanbul Havalimanı metro seferlerinden yararlanırken de herhangi bir ücret ödemeyecekler. Tüm bu seferler 30 Ağustos Çarşamba günü vatandaşlara ücretsiz olacak. Tüm gün boyunca vatandaşlar bu seferlerle yapacakları şehir içi yolculuklardan bedava faydalanabilecekler.

İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI OTOBÜS, METRO, METROBÜS ÜCRETSİZ Mİ, ÜCRETLİ Mİ OLACAK, BEDAVA MI?

Konu hakkında belediyeler henüz resmi bir açıklama yapmazken ücretsiz ulaşım konusunda yetki belediyelerin kendi inisiyatifinde oluyor. Bu nedenle belediyelerin yapacakları açıklamaların takip edilmesi gerekiyor.