Resmi Gazete'de yayınlandı! 2024 yerel seçim tarihi resmen açıklandı!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından bir karar yayımlanarak yerel seçimlerin tarihi resmen açıklandı. Yerel seçim hangi tarihte yapılacak?
Resmi Gazete'de yayınlandı! 2024 yerel seçim tarihi resmen açıklandı!

Türkiye’de yeni bir seçim takvimi resmen başladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yönetilen seçim sürecinin işleyişi Resmi Gazete ile kamuoyuna ilan ediliyor. YSK tarafından alınan son karar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu karar ile beraber 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimin net tarihi resmen belirlendi.

YEREL SEÇİM NE ZAMAN?

YSK tarafından alınan yeni karar gereği 2024 yılında yapılması gereken yerel seçim için tarih belirlendi. Buna göre YSK’nın kararı Mart ayının son pazar günü olarak belirlendi. Bu tarih de 31 Mart 2024 Pazar gününe denk geliyor. Bu tarihte Türkiye yeniden sandık başına gidecek ve belediye başkanlığı seçimleri yapılacak. Seçimlere ilişkin takvim YSK tarafından ayrıca açıklanacak.

ysk.jpg

SEÇMEN KÜTÜĞÜ KARARLARI AÇIKLANDI!

YSK tarafından seçmen kütüklerine dair yapılacak olan işlemlere ilişkin kaideler de belirlendi. Buna göre deprem bölgesi için özel bir karar alındı. Depremden etkilenen yerlerde kayıtlı olan ve yerleşim yerlerini değiştirmek isteyenler herhangi bir belge aranmaksızın nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekecek. Deprem sonrasında yerleşim yerini başka illere alan vatandaşların da yeniden deprem bölgesindeki yerleşim yerlerine dönüşlerinde de aynı kural uygulanacak.

Adres değişikliği yapan vatandaşların bilgilerinin güncellenebilmesi için nüfus müdürlüğünden alınacak olan imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneğini ilçe seçim kuruluna bizzat teslim etmeleri gerekecek. Ayrıca seçmenin talebi doğrultusunda ilgili nüfus müdürlüğü de toplu olarak bu belgeleri ilçe seçim kurullarına gönderebilecek.

Askeri öğrenciler hariç öğrenciler eğitim gördükleri yerlerde oy kullanabilmek için öğrenim gördükleri okuldan o okulun öğrencisi olduklarına, yurt müdürlüklerinden yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurdun bulunduğu yerin nüfus müdürlüğüne bizzat başvuru yapmaları ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneğini ilçe seçim kuruluna teslim etmeleri gerekecek.