Osmanbey metro neden kapalı M2 Yenikapı Hacıosman metrosu ne zaman açılacak?

İstanbullulara son dakika duyurusu yapıldı yapılan açıklama ile 19 Ocak 2024 Cuma günü İstanbul'da Osmanbey metrosunun kapalı kalacağı açıklandı. İşte nedeni ve saatleri!
Osmanbey metro neden kapalı M2 Yenikapı Hacıosman metrosu ne zaman açılacak?

Osmanbey metro neden kapalı M2 Yenikapı Hacıosman metrosu ne zaman açılacak? İstanbul'da ulaşım artan nüfus yoğunlu ile içinden çıkılamaz bir hale gelirken metro projeleri daha da önemli bir hale gelmişti.

Metro istasyonlarında da yoğunluk yaşanırken İstanbul'un en çok kullanılan metro istasyonları arasında yer alan Osmanbey metrosunun İstanbul Valiliği tarafından alınan kararla kapalı kalacağı açıklandı. Peki, Osmanbey istasyonu kapalı mı, neden kapalı, Osmanbey metro istasyonu ne zaman açılacak?

OSMANBEY METROSU KAPALI MI, NE ZAMAN KAPANACAK, HANGİ SAATTE AÇILACAK?

İstanbul Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda metro istasyonunun bugün kapalı kalacağı açıklanırken Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamada "İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Osmanbey istasyonu saat 13.00 itibarıyla işletmeye kapatılacaktır. Araçlarımız Osmanbey istasyonunda durmayacaktır" ifadelerine yer verildi.

osmanbey-metrosu.jpg

OSMANBEY METROSU NEDEN KAPATILDI?

Yapılan açıklamada istasyonun kullanıma ne zaman açılacağına dair bir bilgi bulunmuyor. Şişli'de Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin 16. yıldönümü olması sebebiyle yapılacak anma programları öncesi, bazı yolların trafiğe kapatılacağı öncesinde açıklanmıştı.

Ancak Osmanbey metrosunun bu nedenle mi kapatıldığına dair bir açıklama gelmedi. Metronun ne zaman açılacağı yönünde de resmi bir açıklama yapılmazken, istasyonun 17:30'da açılacağı yönünde bazı ulusal basın sitelerinde bilgiler yer aldı.