Olası bir depremde en güvenli 24 il tek tek açıklandı! BU İLLER GÜVENLİ

Deprem, Türkiye'nin en büyük gerçekleri arasında yerini alıyor. Özellikle geçtiğimiz yıl meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki Kahramanmaraş depremi sonrasında vatandaşlar deprem açısından güvenli yerleri araştırmaya başladı. İşte en güvenli 24 il!
Olası bir depremde en güvenli 24 il tek tek açıklandı! BU İLLER GÜVENLİ

Konu ile ilgili açıklamayı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaptı. Ercan, yaptığı açıklamasında İstanbul’dan göç eden vatandaşların doğru deprem bölgelerini tercih etmediğini ifade ederek, güvenli 24 ili sıraladı. Olası bir İstanbul depreminde ise depremden etkilenecek bölgeleri sıralayan uzman ismin açıklamaları haberimizde..

“99 YILINDAN BERİ SÖYLÜYORUM”

Mynet’in sorularını yanıtlayan uzman isim, Marmara’da gerginlik olmadığının altını çizerek, bu ifadesini 99 depreminden bu yana söylediğini de belirtti. Ercan konuya ilişkin, “99 depreminden sonra önce 3 gün sonra 3 ay sonra 3 yıl dediler yeni deprem için. Ben buna katılmadığımı 99 yılından beri söylüyorum" dedi.

2023/08/25/naci-gorur-deprem.jpg

DEPREM AÇISINDAN GÜVENLİ 24 İL

Deprem açısından güvenli olan 24 ili sıralayan uzman isim, ekonomik durumu iyi olanların güneye doğru göç ettiklerini ifade etti. Genellikle vatandaşların bir deprem bölgesinden başka bir deprem bölgesine göç ettiğini söyleyen Ercan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“İstanbul'dan ne kadar göç olup olmadığını bilmiyorum. Ekonomik durumu iyi olanlar güneye göçüyorlar. Ama Türkiye'de depremden kaçılacak herhangi bir yer yok. İnsanların göç ederken nereyi tercih ettiklerini bilmiyorum. Genelde Marmaris Kuşadası ve İzmir'e gidiyorlar. Bu gittikleri yerler deprem bölgesi. Yani başka bir deprem bölgesine gidiyorlar. Deprem açısından güvenli iller Artvin, Giresun, Samsun, Rize, Trabzon, Ordu, Sinop bunun yanı sıra Kastamonu, Zonguldak, Kırklareli, Edirne, Ankara, Eskişehir, Konya, Niğde, Nevşehir, Sivas, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis, Mersin ve Isparta...”

Ercan, açıklamasının devamında 99 depreminden sonra, önce 3 gün sonra, son 3 ay en son da 3 yıl sonra deprem olabileceğinin söylendiğini hatırlattı. Jeofizik bilimine göre Marmara’nın gergin olmadığını ifade eden uzman isim, insanların söylem karşısında psikolojilerinin de bozulduğunu belirtti.