O ilde toplu taşımaya yüzde 45 zam geliyor! Otobüs bileti 14,35 TL olacak

İstanbul'da yaşayanlara kötü haber geldi. Yarın toplanacak olan UKOME toplantısı öncesinde taraflar arasında yapılan görüşmeler doğrultusunda toplu taşımada zam konusunda orta yol bulundu. Toplu taşımaya yüzde 45 zam geldi.
O ilde toplu taşımaya yüzde 45 zam geliyor! Otobüs bileti 14,35  TL olacak

O ilde toplu taşımaya büyük zam geliyor. İddialara göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bakanlık temsilcileri arasında anlaşmaya varıldı. İBB tarafından sunulan teklif yüzde 57 iken bakanlık tarafından sunulan teklif ise yüzde 40 olmuştu. Bu iki teklifte de orta yol bulundu. Buna göre yarın düzenlenecek olan UKOME toplantısında toplu taşımaya yüzde 45 zam yapılması kararı alınacaktır.

İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMAYA YÜZDE 45 ZAM

İstanbul'da yarın düzenlenecek olan UKOME toplantısının ardından toplu taşımaya zam yapılacak. Eğer yüzde 45'lik zam teklifi kabul görürse yeni tarife ise şu şeklide olacak; tam bilet 14,35 TL, öğrenci 7 TL, aylık abonman ise 1.126 TL'ye yükselecektir. Bununla birlikte öğrenci abonmanı ise 203 TL olacak.

Geçen ay toplu taşıma zammı gündemi ile toplanan UKOME toplantısının ardından taraflar bir anlaşmaya varamadı. Yarın bir kez daha toplanacak olan UKOME bu kez zam oranına karar verecek. İddiaları göre bakanlık temsilcileri ile İBB arasında bir anlaşmaya varıldı. Buna göre orta yol bulunarak toplu taşıma ücretlerine yüzde 45 zam yapılması kararı alındı.

İBB YÜZDE 57 ZAM İSTEDİ

Geçtiğimiz ay toplanan UKOME toplantısında İBBİ yüzde 57 zam istediğini açıkladı. Bununla birlikte taksiciler ise yüzde 100 zam beklentilerinin olduğunu dile getirdiler. Fakat bakanlık temsilcileri ise yüzde 40 zammı önerdi.

Bununla birlikte bakanlık temsilcileri ile İBB tarafından orta yol bulundu. Yüzde 45 zam kararı alındı. Yarın ise bu karar kesinleşecek. Bu kararın kesinleşmesinin ardından yeni tarife ise şu şekilde olacak;

Aylık abonman 777 TL'den bin 1126 TL'ye öğrenci abonmanı 140 TL'den 203 TL'ye, tam bilet 9,90'dan 14,35 TL'ye öğrenci bileti 4,83 TL'den 7 TL'ye, taksi indi-bindi 40 TL'den, 58 TL olarak güncellenecektir.