Netanyahu hakkında suç duyurusunda top Adalet Bakanlığı'nda!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında Eski Ak Parti Milletvekili Metin Külünk ile avukatlar Mücahit Birinci ve Burak Bekiroğlu tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.
Netanyahu hakkında suç duyurusunda top Adalet Bakanlığı'nda!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında istanbul’da bir suç duyurusunda bulunuldu. Savaş ve soykırım suçları ile yargılanması talep edilen Binyamin Netanyahu hakkındaki suç duyurusunu Eski Ak Parti Milletvekili Metin Külünk ile avukatlar Mücahit Birinci ve Burak Bekiroğlu verdiler.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR!

Uluslararası Ceza Mahkemesine gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dilekçede Netanyahu’nun tüm dünyanın gözü önünde savaş ve soykırım suçu işlediğine vurgu yapıldı. Bebek, sivil, çocuk ve kadın demeden Netahyahu’nun katliam yaptığı belirtilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“Başvurumuza ve talebimize konu kişi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, isnat edilen suçları işlerken, uluslararası müktesebata göre yasaklanan silahları kullanmaktan çekinmemektedir. İşlenmiş olunan suçlar, insanlığın göz yummaması gereken, vicdanı olan her insanın gözyaşı pınarından akan her damlanın taneleri kadar sabit bir biçimde, inkar edilemez şekilde ve korkmadan işlenmektedir."

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dilekçede İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile beraber hareket eden kişilerin de Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından yargılanması gerektiği bildirildi. Bu yargılamanın yapılmaması durumunda Uluslararası Ceza Mahkemesinin tarafsızlığına da gölge düşeceği belirtildi.

ADALET BAKANLIĞI'NA GÖNDERİLDİ!

Gün boyu büyük ses getiren suç duyurusu ile alakalı olarak akşam saatlerinde yeni bir gelişme yaşandı. İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu ve ona destek verenlerin yargılanmasını talep eden suç duyurusunda Gazze’de katledilen çocukların fotoğrafları da delil olarak eklendi. Bu suç duyurusu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Adalet Bakanlığı’nın bu suç duyurusunu Uluslararası Ceza Mahkemesine göndermesi bekleniyor. Bu suç duyurusu Uluslararası Ceza Mahkemesine gönderilse bile işlem yapılması zayıf ihtimal olarak görülüyor. Ancak ses getirmesi açısından bu girişimin önemli olduğu hukukçular tarafından dile getiriliyor.