Naci Görür Türkiye'yi uyardı! Deprem beklenen bölgeleri tek tek açıkladı

Deprem Uzmanı Naci Görür yaşanan Diyarbakır depremi sonrasında yeni açıklamalar ile gündem oldu. Türkiye'de deprem beklediği bölgeleri tek tek açıkladı.
Naci Görür Türkiye'yi uyardı! Deprem beklenen bölgeleri tek tek açıkladı

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür bugün arka arkaya yaşanan depremlerin ardından Türkiye'yi uyardı. Türkiye'de deprem beklenen bölgeleri tek tek duyurdu. Bugün Diyarbakır'da 4,2 büyüklüğünde deprem yaşanmasının ardından yeni açıklama yapan Görür o bölgeleri uyardı.

Türkiye'de beklenen depremleri tek tek açıklayan Naci Görür vatandaşları ve devleti uyardı. Naci Görür Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremleri haftalar öncesinden açıklamış ve uyarmıştı. İstanbul'da da beklenen depremler ile ilgili uyarılarda bulunan Naci Görür tarafından yapılan açıklamalar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Türkiye'de hangi bölgelerde deprem bekleniyor.

TÜRKİYE'DE BEKLENEN DEPREMLER

Prof. Dr. Naci Görür İstanbul'da beklenen depremin yanında Erzincan Karlı Ova arası, Karlıova-Bingöl arası ve Elazığ-Malatya arası bölgelerine de dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Diyarbakır'da yaşanan depremler sonrasında ise canlı yayında açıklama yaptı. Görür; “Ben bu bölgede bu nitelikli depremler olursa bizi şaşırtmayacağını daha önce ifade ettim. Son derece doğal. Şimdi Doğu Anadolu bölgesi Arap levhasında Bitlis-Zagros dağ kuşağıyla ayrılıyor. Arap levhası sürekli olarak kuzeye doğru hareket ediyor Avrasya’ya doğru." ifadelerini kullandı.

Açıklamalarının devamında ise 6 Şubat depremleri olunca da Arap levhasının kuzeye doğru 7 – 7.5 metre atıldığını söyleyen Görür , Doğu Anadolu’nun daha da sıkıştığını söyledi. Buna göre Adıyaman – Hakkari arasında zaman zaman sıkışma kökenli depremler olabileceğini söyledi.

Bunun yanında Doğu Anadolu fayının olduğu bölgelere de dikkat çeken Görün oraya yakın alanlara Adana Havzası, Kayseri, Adıyaman, Hakkari arasında buralarda bir takım hareketler olabileceğini söyledi.

İZMİR FAYINA DİKKAT!

Naci Görür yapmış olduğu açıklamada İzmir yarımadasında ciddi faylar olduğun ve bölgede önemli ölçüde fay atımları olduğunu için faylarda stres alanlarında değişimlerin olacağını tahmin etti. 7 Şubat tarihinde Adana ve İskenderun yöresine dikkat edilmesi gerektiğini söylediğini hatırlatan Görür uyarılarına şöyle devam etti;

"Deprem büyüklüğü de stresi transfer ettiğin zaman deprem oluşturacak fay boyutu nedir o önemli. Küçük fay öyle büyük deprem üretemez. Adana’da genelde çoğu zaman gördüğümüz aletsel dönemde bile büyük ölçüde 6’lar mertebesinde deprem var. " dedi.

ADANA'DA 6 ÜZERİ DEPREM OLABİLİR

Naci Görür açıklamalarının devamında bir başka bölgeye de dikkat çekti. Görür Adana'da deprem beklediğini ve buradaki depremin ise 6'lar mertebesinde olabileceğini söyledi. Diyarbakır'a kadar büyük depremlerin olmayacağını söyleyen Görür komşuların da yaşanan depremlerden etkilenebileceğini söyledi.