Naci Görür deprem riski en yüksek 3 ili açıkladı! İstanbul ve İzmir değil asıl afet orada olacak

Kahramanmaraş depremini aylar öncesinden doğru bir şekilde tahmin eden Naci Görür bir sonraki büyük deprem nerede olacak sorusuna yanıt verdi. İşte deprem riski en yüksek iller...
Naci Görür deprem riski en yüksek 3 ili açıkladı! İstanbul ve İzmir değil asıl afet orada olacak

Naci Görür deprem riski en yüksek 3 ili açıkladı! İstanbul ve İzmir değil asıl afet orada olacak - Türkiye 6 Şubat tarihinde Cumhuriyet tarihinin en acı sabahına uyanmış, Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen deprem 11 ilde büyük bir yıkıma neden olmuştu. Merkezin deprem üssü Kahramanmaraş olmasına rağmen komşu iller olan Adıyaman, Malatya, Gaziantep ve Hatay'da büyük yıkıma uğramış adeta bu illerimizde sağlam bina kalmamış, toplamda 11 ilde 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

Yaşanan depremler bir kere daha Türkiye'ye acı deprem gerçeğini hatırlatırken aynı zamanda deprem riski yüksek olan illerde de vatandaşların günler boyunca uykusuz kalmasına ve kabus yaşamasına neden olmuştu. Depremden sonra ortaya çıkan görüntüler tüm insanları üzerken aynı zamanda korku ve endişe yaşanarak oturulan konutların güvenirliğini sorgulatmıştı. "Bir sonraki büyük deprem nerede olacak?" sorusuna Naci Görür yanıt verdi.

BİR SONRAKİ BÜYÜK DEPREM NEREDE OLACAK, DEPREM BEKLENEN İLLER BÖLGELER ŞEHİRLER HANGİLERİ?

Deprem bölgesinde yapılaşmaya dikkat çeken Naci Görür "Bu depremlerde kırılmamış olan faylar varsa kırılır, ama onlar da çok büyük deprem üretmez. Eğer burayı yap-satçı müteahhitlerle her yerde yaptığın binalarla, hesap kitapla inşa edersen bu bölge deprem dirençli olmaz. Burası özel bir bölge, deprem bölgesi. Özellikle büyük fay hattının geçtiği bir yer, levha sınırı...

naci-gorur-deprem.jpg

Bu depremde yaşadığımız kayıplar, bu kadar can kaybı milletimize yakışmıyor. Dünya bizi ayıplıyor. Bu zamanda böyle depremlere bu kadar can kurban edilemez. Bir an önce kendimize gelelim. Deprem dirençli yerlerin yapılması için talepte bulunalım. Gözetimde bulunalım. Bizi yönetenlerden, siyasilerden de bunu isteyelim. Bunu istediğimiz, başardığımız zaman da bu deprem sorunlarını halletmiş oluruz.

Bugün endişe ettiğimiz yerlerin başında Erzincan ile Bingöl-Karlıova arası, Tunceli-Pülümür civarı bulunuyor. Çünkü orada şartlardan dolayı öyle bir öngörü var. Zaten bu şehirlerin halkını ve yönetimlerini uyardım. Bir takım çalışmalar da yapılıyor. Umarım o bölgeyi deprem dirençli hale getirirler." diyerek deprem beklediği illeri sıraladı.

Türkiye İstanbul ve İzmir'i deprem konusunda konuşmaya devam ederken Naci Görür ise deprem konusunda Erzincan, Bingöl ve Tunceli illerini işaret etti. Bu illerde acil tedbir alınması gerektiğini ifade ederk fay hatlarının hareketlerine dikkat çekti.