Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine yapılan zam oranları belli oldu!

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam yapıldı. Zam oranı ise yüzde 50 ile yüzde 100 arasında oldu.
Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine yapılan zam oranları belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınan karar ile müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam yapıldı. Bu zamlı fiyatlar ise Ağustos ayında geçerli olmaya başlanacak. Geçen Nisan ayında yapılan artışların üzerine Ağustos ayından itibaren geçerli olacak yeni zamlar gelmeye devam ediyor.

Buna göre müze ve ören yeri giriş ücretleri 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere zamlandı. Türk vatandaşları söz konusu müzelere 60 TL'ye alacakları Müze Kart ile giriş yapabilecekken söz konusu artışlar yabancı turist girişlerine yönelik yapılmıştı.

YÜZDE 50 İLE 100 ARASINDA ZAM GELDİ

Döviz kurundaki artış sonrasında bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine yüzde 50 ile 100 arasında zam geldi. Fakat Müze Kart'ı olan kişiler Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığına bağlı olarak 350'den fazla müze ve ören yerini ücretsiz bir şekilde Müze Kart'ı ile ziyaret edebileceklerdir.

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ise 18/25 yaş arasında gençlerin alacakları dijital Müze Kartları ile tüm müze v e ören yerlerine girişlerin ücretsiz olacağı açıklandı.

Peki zamlı müze ve ören yeri giriş yerleri ne kadar oldu?

Efes Antik Kenti 700 TL
Pamukkale Ören Yeri 700 TL
Aspendos 340 TL
Ihlara Vadisi 330 TL
Kız Kulesi 550 TL
Galata Kulesi 650 TL
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi 450 TL
Göreme Ören Yeri 480 TL
Anadolu Medeniyetleri Müzesi 280 TL
Patara Ören yeri 340 TL
Troya Müzesi 330 TL olarak güncellenmiştir.

Bu tarz haberlerden ve güncel haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere sunmaya gayret ediyoruz.