MSB’den kahreden haber! Şehit sayısında artış var ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİĞİ açıklandı

Milli Savunma Bakanlığı dün akşam saatlerinde acı haberi duyurmuş 3 askerimizin şehit, 4 askerimizin de yaralı olduğunu açıklamıştı. Ancak gece saatlerinde kötü haber geldi. MSB, 3 olan şehit sayısının 6’ya yükseldiğini açıkladı.
MSB’den kahreden haber! Şehit sayısında artış var ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİĞİ açıklandı

Konu ile ilgili açıklama yapan MSB, sosyal medya platformu olan X üzerinden yaptığı açıklamasında Irak’ın kuzeyinde şehit olan asker sayısının yükseldiğini duyurdu.

ŞEHİTLERİMİZİN SAYISI 6'YE YÜKSELDİ

Konu ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı tarafından gece saatlerinde gelen açıklama şu şekilde:

"Irak’ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan 3’ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 7’ye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz"

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Konu ile ilgili MSB, yaptığı açıklamada şehitlerimizin kimliğinin belirlendiğini şu şekilde duyurdu:

“Piyade Teğmen Ramazan Günay, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu ve Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşın. Kahraman silah arkadaşlarımız 22 Aralık 2023 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim”

MSB, bir önce yaptığı açıklamasında 3 kahraman silah askerimizin şehit, 4 kahraman askerimizin ise yaralandığını ifade etmişti. İlk belirlemelere göre ise de 4 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.