Milli Emlak'tan kelepir ev müjdesi! 415 M2 bahçeli kargir ev ve arsası 373.581 TLye satışta şaka gibi fiyat

Milli Emlak'tan satılan yerler düşük fiyatları ile dikkat çekerken
Milli Emlak'tan kelepir ev müjdesi! 415 M2 bahçeli kargir ev ve arsası 373.581 TLye satışta şaka gibi fiyat

Milli Emlak'tan kelepir ev müjdesi! 415 M2 bahçeli kargir ev ve arsası 373.581 TLye satışta şaka gibi fiyat - Mülkiyeti hazineye ait olan ve devlet tarafından artık kullanılmadığı için atıl duruma düşünen taşınmazlar satış yöntemi ile ekonomiye kazandırılmaya devam ediyor.

Bu kapsamda yeni ilanlar peş peşe yayımlanırken bu ilanlardan birini de Hakkari Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü (milli Emlak Müdürlüğü) yayımladı. Yayımlanan ilan kapsamında mülkiyeti hazineye ait olan taşınmazların ihale yöntemi ile satışa sunulacağı ilan edildi.

MİLLİ EMLAK'TAN SATILIK KARGİR EV VE ARSASI İLE TARLA, TOPRAK EV SATIŞI İLANLARI!

milli-emlak-satisi.jpg

3-) Hazine taşınmazlarının satışı KDV’den müstesna olup, 5 yıl süreyle Emlak Vergisine de tabi değildir. Satış bedelinin belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde 5.000,00 TL, bu sınırlar dışında ise 1.000,00 TL’yi geçmesi halinde satış bedeli taksitle ödenebilir. Satış bedelinin taksitle ödenmesi halinde, bedelin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda, eşit taksitlerle ve üçer aylık dilimler halinde kanunî faizi ile birlikte tahsil edilir.

4-) Satışı yapılacak taşınmaz mal, taşınır mal ve irtifak hakkı ihalelerinden doğacak her türlü vergi, resim, harç alıcıya aittir

5-) İhalelere ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri dahilinde Hakkari Milli Emlak Müdürlüğü servisinde ücretsiz olarak görülebilir.

6-) İhale komisyonu gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Bir ihalenin süresinden önce bitmemesi durumunda takip eden ihaleler o ihalenin bitimine müteakip kaldığı saatten itibaren sırayla devam edecektir.

7) Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı İdare veya komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

8-) İta Amiri İhale kararını 15 (on beş) iş günü içerisinde onaylar veya iptal eder.

ilan.jpg

Söz konusu taşınmazların satış işlemleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesine göre Açık Teklif Usulü ile 7 Eylül 2023 tarihinde saat 10:00 itibari ile gerçekleştirilecek. İhalede en yüksek teklif sahibi taşınmazı satın almaya hak kazanmış olacak.