Lokanta, kafe ve restoranlara gidenler dikkat! Artık tamamen değişti

Lokanta, kafe ve restoranlara gidenler için önemli bir gelişme yaşandı. Aktarılan son habere göre Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemenin bugünden itibaren hayata geçirildiği duyuruldu. İşte detaylar..
Lokanta, kafe ve restoranlara gidenler dikkat! Artık tamamen değişti

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı karara göre gıda işletmelerinde fiyat bilgilerinin görünür olacağı duyuruldu. Yürürlüğe giren düzenlemeye göre kafe ve restoranlar başta olmak üzere gıda işletmeleri tarife ve fiyat listelerini içeren levhaları görünür bir yere koymak zorunda olacak.

Bu şekilde vatandaşların fiyatlara şeffaf bir şekilde ulaşması amaçlanacak.

BUGÜNDNE İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Ticaret Bakanlığı’nın düzenlemesi bugünden itibaren geçerli olacak. Fiyat listeleri görünür bir yerde olacak. Konu ile ilgili yayımlanan yönetmeliğin detaylarına göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu iş yerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde fiyat bilgileri görünür bir yere konulacak. İşletme sahipleri fiyatlandırma ile ilgili bilgilendiren broşürleri aynı zamanda masa üstlerine ve kapı girişlerine de asacak. Müşteriler fiyatları kolay bir şekilde görüp okuyabilecek.

c9bcf332-r0eesk1cm3e3l2x1vtcu94.jpeg

“DÜZENLEMEYİ ÇOK DOĞRU BULUYORUM”

Müşteri Mehmet Tozlu ise uygulamanın müşteriler kadar işyeri sahipleri için de önemli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Artık müşteriler alacağı ürünün fiyatını daha net şekilde biliyor olacak. Bu düzenleme, öğrenciler ve turistler için de önem taşıyor. Özellikle turizm kentlerinde bu uygulamanın sıkı şekilde takibinin yapılması gerekiyor. Turistlik bölgelerde menü fiyatlarının olmaması nedeniyle yüksek bedelli hesaplar gelebiliyor. Bu düzenlemeyi çok doğru ve yerinde buluyorum"

UYUM SAĞLANIYOR

Bu kapsamda yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmeler bugünden itibaren fiyat listelerini kapıların önlerine asmaya başladı. İşletmelerin fiyat listelerini hem kapıların hem de dükkanların önüne koyması, kararı ciddiye aldıklarını gösterdi. Kapıdan geçen müşteriler ise fiyatları dükkana girmeden öğrenmiş olacak. Bu şekilde ürünlere ödenecek olan fiyatlar net bir şekilde bilinebilecek.