Kütahya Simavlı cami öğrencileri harçlıklarını Filistin'e gönderdi

Simav'da cami öğrencileri Filistin'e destek olmak için biriktirmiş oldukları harçlıkları Filistin'e gönderdi.
Kütahya Simavlı cami öğrencileri harçlıklarını Filistin'e gönderdi

Hamas tarafından İsrail'de düzenlenen müzik festivaline yapılan baskın sonrasında başlayan İsrail Filistin savaşı ne yazık ki tüm hızı ile devam ederken Türkiye'den Filistin'e destek sürüyor. Savaşın ilk gününden bu yana Filistinlilerin yanında olan Türkiye'den ülkeye yardımlar da devam ediyor.

Bu yardımlardan biri de Kütahya'da yapıldı. Kütahya Simav'da Naşa Büyük Camide okuyan öğrenciler harçlıklarından biriktirmiş oldukları 8 bin lirayı Filistinlilere yardım olarak göndermek üzere ilçe müftülüğüne teslim ettiler. Öğrencilerin biriktirmiş oldukları tutarı teslim etmeleri duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

KÜTAHYA SİMAVLI ÖĞRENCİLERDEN FİLİSTİNLİLERE MADDİ YARDIM!

Simav Naşa Büyük Camide okuyan öğrenciler harçlıklarından biriktirdikleri 8 bin TL'yi Filistin'e gönderilmesi için İlçe Müftülüğüne teslim ettiler.

simav-2.jpg

Simav İlçe Müftülüğüne bağlı Naşa Büyük Camiine okul sonrası ve hafta sonu okumaya gelen öğrenciler, harçlıklarını ve kumbaralarında biriktirdikleri 8 bin TL'yi, Din Görevlileri Zafer Demircan, Muhammed Selman ve Veysel Duru ile birlikte İlçe Müftülüğüne gelerek İlçe Müftüsü Hasan Serçe'ye Filistin'e ulaştırılmak üzere makbuz karşılığı teslim ettiler.

simav-3.jpg

Öğrencilerin örnek davranışları büyük takdir toplarken teslim edilen paranın değerinden çok bu düşünce takdir kazandı. Öğrencilere teşekkür edilirken öğrenciler de Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek savaşın bir an önce son bulmasını temenni ettiler.