Kütahya Belediyesi GES projesiyle 20 milyon liralık tasarruf sağlayacak

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına olan yatırımlar tüm hızı ile devam ederken bunlardan birini de Kütahya Belediyesi hayata geçirdi.
Kütahya Belediyesi GES projesiyle 20 milyon liralık tasarruf sağlayacak

Soğuk hava koşullarına rağmen Kütahya'da devam eden projelerde çalışmalar hız kesmeden devam ederken bunlardan biri de dev GES projesi olarak öne çıkıyordu. Güneş Enerji Santrali (GES) projesi kapsamında devam eden çalışmalar hakkında son durumu Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık aktardı.

Zorlu kış koşullarına rağmen imalatlarını sürdürdürklerini ifade eden Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, GES projesinin tamamlanması ile kütahyada yaklaşık 20 milyon liralık bir tasarrufa imza atacaklarını ifade etti. Başkan Işık projenin tamamlanmasının ardından yeni bir GES projesine daha başlamayı planladıklarını ifade etti.

KÜTAHYA'DA YENİ GES PROJESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Güneş Enerji Santrali (GES) projesi ile belediyenin yılda 20 milyon TL'lik bir tasarruf sağlayacağını ifade etti. Akkent Mahallesi’ndeki Şehzadeler Parkı’nın arkasında bulunan eski çöp döküm sahasının üzerine inşa edilen GES projesinde son aşamaya gelen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, kış şartlarında dahi imalatların sürdüğünü belirterek, "İnşallah çok yakın bir zamanda tamamlanır tamamlanmaz daha önce 2019 yılında kazandırdığımız 500 kw, bizden önceki dönemde kazandırılan 250 kw’lik güneş enerji santralleriyle beraber 3,250 megavatlık güneş enerji santraline kavuşmuş olacağız.

kutahya-3.jpg

Bugünkü piyasa fiyatlarıyla yaklaşık yıllık 20 milyon liranın üzerinde bir tasarrufu bu sayede belediyemize sağlamış olacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Rabbim kazasız ve belasız bitirmeyi nasip eylesin.

kutahya-2.jpg

Bundan sonra da ilk fırsatta bulduğumuz yeni alanda 2 megavatlık bir güneş enerji santralini daha belediyemize kazandırıp toplamda 5 megavatlık ruhsatsız güneş enerji santrali hakkımızı dolduracağız inşallah” diye konuştu. Kütahya Belediyesi tarafından geliştirilen Güneş Enerjiisi Santrali projesi havadan da görüntülenirken elde edilecek olan tasarruf miktarı GES projelerinin önemini bir kere daha ortaya koydu.