Kredi notu açıklanıyor! Moddy's Türkiye notu ne zaman saat kaçta açıklanacak?

Dünyanın en büyük kredi derecelendirme kuruluşları arasında yer alan Moody's Türkiye'nin kredi notu kararını açıklayacak. Karar ne zaman, saat kaçta açıklanacak, Moody's Türkiye'nin kredi notunu düşürecek mi?
Kredi notu açıklanıyor! Moddy's Türkiye notu ne zaman saat kaçta açıklanacak?

Kredi notu açıklanıyor! Moddy's Türkiye notu ne zaman saat kaçta açıklanacak? Türk ekonomisi ve TL üzerinde direkt etkisi olan en önemli ekonomik veriler arasında yer alan kredi notu hakkında gözler Moddys'e çevrildi.

Dünyanın sayılı kredi derecelendirme kuruluşları arasında yer alan Moody's yapacağı güncelleme ile Türkiye'nin kredi notunu yeniden belirleyecek.Son dönemde Türkiye enflasyonla mücadele kapsamında parasal sıkılaşma politikası izlenirken bu politika sonucu yapılacak olan ilk kredi notu değerlendirmesi ayrı bir önem taşıyordu.

MOODY'S TÜRKİYE KREDİ NOTU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye için bir önceki rapor tarihi olan 15 Aralık'ı pas geçen Moody's tarafından kredi notunun bugün saat 24:00'e kadar rakamın açıklanması bekleniyor. Bu tarihin de pas geçilmesi durumunda Türkiye bir sonraki rapor tarihi olan 19 Temmuz 2024 tarihini beklemek zorunda kalacak.

FİTCH RATİNGS 2024 KREDİ NOTU PUANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Fitch, 8 Mart 2024 ve 6 Eylül 2024, CI Ratings, 17 Mayıs 2024 ve 16 Kasım 2024 tarihlerini için rapor takvimi belirledi.

TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTU KAÇ?

Moody's tarafından yapılan bir önceki güncelleme de Türkiye'nin kredi notu "durağan" görünüm ile "B3" seviyesinde ilan edilmişti. Açıklanan kredi notu raporları yabancı yatırımcılar tarafından dikkate alınan en önemli göstergeler arasında bulunuyor.