Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta ve gündemde hangi konular var?

Türkiye’de çoğu vatandaş kabine toplantısının ne zaman olduğuna dair büyük bir merak yaşıyorlar. Kabine toplantısı ne zaman, hangi gün, saat kaçta yapılacak?
Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta ve gündemde hangi konular var?

Türkiye’de çok önemli kararların alınıp uygulamaya sokulduğu kabine toplantıları büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde yapılan kabine toplantılarında hükümetin gündem maddeleri masaya yatırılıp kararlar alınıyor. Vatandaşları birebir etkileyen bu kararları yine kamuoyuna Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor? Peki yeni kabine toplantısı ne zaman yapılacak?

KABİNE TOPLANTISI TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Kabine toplantısı ile alakalı olarak en çok tarih sorgulaması yapılıyor. Uzun bir süredir kabine toplantılar 15 günde bir olacak şekilde Pazartesi günleri yapılıyor. Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı temasları yoksa veya büyük bir afet olmamışsa kabine toplantıları ertelenmiyor. Bu doğrultuda yeni kabine toplantısı da 21 Ağustos 2023 Pazartesi yani yarın yapılacak. Toplantının başlama saatinin 15:30 olması beklenirken saat 19:00 sıralarında da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararları açıklaması bekleniyor.

ANA GÜNDEM EKONOMİ!

Kabine toplantısının ana gündem maddesi ekonomi olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bakanlık faaliyetleri hakkında toplantıda bir sunum yapacak. Ayrıca vergi disiplini, Merkez Bankası faiz kararı, dolar kuru, piyasalar, Borsa İstanbul’daki gerilemeler ve buna bağlı olarak çeşitli konular ele alınacak.

MEMUR MAAŞ ZAMLARINA SON ŞEKLİ VERİLECEK

Memurlar ile Çalışma Bakanlığı arasında toplu sözleşme görüşmelerinde artık sona yaklaşıldı. Ve Salı günü kamu işvereni son teklifini açıklayacak. Bu son teklife kabine toplantısında şekil verilecek. Memur maaş zamlarına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da görüşü alındıktan sonra karar verilecek. Bu maaş zamlarına dair kabine toplantısın sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapabilir.

DIŞ POLİTİKA GÖRÜŞÜLECEK!

KKTC’de son günlerde BM ile yaşanan gerginlik de toplantıda masaya yatırılacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bu konuda bir sunum yaparak son gelişmeleri açıklayacak. Ardından ise atılması gereken adımlara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gözetiminde karar verilecek.