Japon uzmandan Türkiye için kritik harita! 7 ŞİDDETİNDE DEPREM ve TSUNAMİ..

Deprem, ülkemizin en önemli gerçekleri arasında bulunuyor. Konu ile ilgili açıklamaları yakından takip edilen Japon Deprem Uzmanı tarafından önemli ifadeler geldi. Türkiye için kritik haritayı çizen deprem uzmanından 7 şiddetindeki deprem açıklaması!
Japon uzmandan Türkiye için kritik harita! 7 ŞİDDETİNDE DEPREM ve TSUNAMİ..

Japon deprem uzmanı Türkiye için kritik haritayı resmen yayımlandı. Açıklamaları ile vatandaşlar tarafından yakından takip edilen Yoshinori Moriwaki, 7 şiddeti ve üzerindeki yaşanabilecek depremlere ilişkin önemli ifadeler kullandı. Aynı zamanda Kıbrıs fay hattının neden olabileceği tsunamiye de dikkat çeken deprem uzmanının açıklaması ve haritası haberimizde..

Japon yüksek mimar ve inşaat mühendisi uzman Yoshinori Moriwaki, geçtiğimiz günlerde Malatya ve Suriye sınır bölgesinde meydana gelen depremler için peş peşe açıklamalarda bulundu. Kıbrıs’taki fay hattının üzerine değinen Moriwaki, ülkemizde Kıbrıs fay hattının bütün etkiler yaratabileceğini ifade etti. Tsunami riskine karşı da dikkat çeken deprem uzmanı, şehir olasılıkları hakkında da önemli ifade kullandı.

“BÖLEGDE KORKULAN BİR DEPREM OLMAYACAK”

Moriwaki, yaptığı açıklamasında fay hatlarının şiddetinin Ege Bölgesi’ne kadar olan kısımlara kadar hafiflediğini ifade ederek, “Ege Bölgesi'ne kadar fay hatlarının şiddetinin azaldığı gözleniyor. Bu yüzden bölgede korkulan bir deprem olmayacak" dedi.

“ÇOK FAZLA DEPREM OLMADI”

Deprem uzmanının yaptığı o açıklama şu şekilde:

“Marmara Bölgesi'nde yaşanma ihtimali olan deprem bu kez daha güneyde yaşanacak özellikle Bursa İnegöl'de çok dikkatli olunması lazım. 32 senedir Türkiye'de çalışıyorum çok fazla deprem olmadı. Ancak 2019 yılından beridir çok şiddetli depremler meydana geldi. Bu genel senaryoda karışık yerlerde enerji biriktiği için aynı anda birden fazla şehirde deprem olabilir. Bunun için hem vatandaşların hem de devletin hazır olmasında fayda var”

Bunun yanı sıra Doğu Anadolu fay hattına değinen deprem uzmanı, Elazığ’dan başlayan bir enerjinin boşalmaya hazır olabileceğini ifade etti.