İzmir'de 3 günlük su kesintisi vatandaşı perişan etti!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde meydana gelen arıza nedeniyle 3 gündür su verilememesi büyük tepki çekti.
İzmir'de 3 günlük su kesintisi vatandaşı perişan etti!

İzmir'de yaşanan arıza nedeniyle meydana gelen su kesintisi vatandaşları isyan noktasına taşıdı. 3 gündür devam eden su kesintisi nedeniyle vatandaşlar mağdur olurken İZSU tarafından yapılan açıklamada ise kesintinin nedeni arıza olarak duyuruldu.

İzmir'e bağlı olan Kemalpaşa ilçesinde yer alan 4 mahallede İZSU'ya ait ana boru hattında yer alan 4 farklı noktada yaşanan arıza nedeniyle su kesintisi yapıldığı belirtildi. Vatandaşlar yaşanan su kesintisi nedeniyle mağdur olurken Kemalpaşa Belediyesi tarafından bölgeye sevk edilen su tankerleri önünde oluşan uzun kuyruk görüntüleri tepki çekti.

KEMALPAŞA SU KESİNTİSİ! SULAR NEDEN KESİLDİ, NE ZAMAN GELECEK?

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, 4 mahalleye İZSU’ya ait ana boru hattındaki 4 farklı noktada meydana gelen arızadan dolayı 3 gündür su verilemiyor. Vatandaşlar bölgeye getirilen tankerler önünde kuyruk oluşturarak, bidonlarla ve kovalarla su temin ediyor. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz cumartesi günü Kemalpaşa ilçesi Ulucak Mahallesi üst kotlarında bulunan İZSU’ya ait ana boru hattında basınç sorunu olduğu bilgisinin alınması üzerine yapılan çalışmalarda şebekedeki 4 farklı noktada arıza tespit edildi.

su-1.jpg

Ekipler aynı gün arızaları giderse de depoya dökülen suyun az olduğu ve pompa hattında patlak olduğu belirlendi. Bunun üzerine Ulucak Mahallesi, Cumhuriyet ve Atatürk mahallelerinin bazı kısımlarında ve İstiklal Mahallesi’nin tamamında vatandaşlara 3 gündür su verilemiyor. Ellerinde bidonlar ve kovalar ile su kuyruğu Yaşanan arızanın devam etmesi sonucu susuz kalan vatandaşlar İZSU’ya tepki gösterirken, bölgeye İZSU ve Kemalpaşa Belediyesi ekiplerince su tankerleri getirildi.

su-2.jpg

Ellerinde bidonlar ve kovalarla su alabilmek için tankerler önünde uzun su kuyruğuna giren vatandaşlar duruma isyan etti. Vatandaşların tankerler önündeki su alma çilesi ise cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Arıza nedeniyle resmi açıklama yapan İZSU ise pompa hattında bulunan 3 arızadan ikisini giderdiklerini, ancak son arızanın Karayolu hatları üzerinde yer alması nedeniyle geciktiğini, gece yarısı itibari ile tüm çalışmaları tamamlayarak hatta yeniden su verileceğini duyurdu. Süreçte vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına 3 tankerle bölgeye su dağıtıldığı belirtildi.