İzmir Narlıdere Metrosu açılış tarihi ne zaman açıklandı!

Çiğli tramvayı sonrasında beklenen İzmir Narlıdere metrosu için açılış tarihi ilan edildi. İzmir'e yeni metro o tarihte geliyor... İzmir Narlıdere metrosu güzergahı ve durakları açıklandı.
İzmir Narlıdere Metrosu açılış tarihi ne zaman açıklandı!

İzmir'de özellikle de Kahramanmaraş depreminin ardından artan nüfus yoğunluyla trafik sorunu iyice artarken İzmir Büyükşehir Belediyesi beklenen metro projesi için tarihi verdi. Çiğli tramvayı sonrasında şehirde ulaşım için büyük önem taşıyan Narlıdere metrosu için de açılış tarihi ilan edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayının ardından Narlıdere Metrosunu da 24 Şubat’ta açıyor. Hazırlanan rapora göre, Evka 3 ile Narlıdere’yi birbirine bağlayacak hattın açılmasıyla birlikte, her gün kent bütününde özel araçla yapılan yaklaşık 13 bin 500 yolculuk toplu taşımaya kayacak. 7 bin 750 aracın trafiğe çıkmasının önüne geçilecek.

İZMİR NARLIDERE METROSU GÜZERGAHI VE DURAKLARI LİSTESİ!

Evka-3'ten başlayıp Fahrettin Altay'da sona eren mevcut hattın devamı olacak hat üzerinde sırasıyla; Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları yer alacak.

narlidere-1.jpg

Tünel çalışmaları ile ray döşeme işleri tamamlandı. Toplam 14,5 kilometre tünel açıldı. Hat içinde ve istasyonlarda elektromekanik işler sürüyor. Hat işletmeye açıldığında, günlük yolcu sayısının ortalama 170 bin olması öngörülüyor.

narlidere-2.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen SUMPİzmir Projesi (İzmir Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı) kapsamında, İzmir kent merkezinde anket yapıldı. Hane halkı anket sonucuna göre, Balçova ve Narlıdere ilçelerinde özel araç kullanım oranlarının kent bütününe bakıldığında yüksek olduğu tespit edildi.

narlidere-3.jpg

Fahrettin Altay-Narlıdere arasındaki metro hattının ulaşıma açılmasıyla beraber İzmir trafiği rahat bir nefes almış olacak. Vatandaşlarda toplu ulaşımı kullanarak trafikte geçirdikleri süreyi kısaltarak süreden tasarruf edecekler.