İzmir açıklarında çok sayıda düzensiz göçmen kurtarıldı

İzmir açıklarında son dönemde düzensiz göçmen yoğunluğu yaşanırken Çeşme, Dikili ve Karaburun ilçesi açıklarında 78 düzensiz göçmen kurtarıldı.
İzmir açıklarında çok sayıda düzensiz göçmen kurtarıldı

Avrupa ülkelerine iltica etmeye çalışan mülteci sayısı her geçen gün artarken İzmir'de de son dönemde düzensiz göçmen yoğunluğu yaşanmaya başlandı. Deniz yolu ile Yunanistan'a geçmek isteyen kişilere yönelik olarak Yunan Sahil Güvenliği tarafından uygulanan şiddete rağmen geçişler artarken Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı botları itilen mültecileri kurtardı.

Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen düzensiz göçmen olduğu bilgisine ulaşan Sahil Güvenlik Komutanlığı botları belirlenen adrese sevk edildi. Ekipler Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen iki lastik bot ve can salındaki 17'si çocuk 78 düzensiz göçmeni kurtardı. Kurtarılan düzensiz göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edildi.

EGE SULARINDA DÜZENSİZ GÖÇMEN YOĞUNLUĞU!

İzmir'in Çeşme, Dikili ve Karaburun ilçesi açıklarında 78 düzensiz göçmen kurtarılırken, 102 göçmen de yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Çeşme açıklarında iki lastik bot ve can salında bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı botlar sevk edildi.

Ekipler, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen iki lastik bot ve can salındaki 17'si çocuk 78 düzensiz göçmeni kurtardı. Dikili açıklarında ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-12) tarafından lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğunun tespit edilmesi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botu yönlendirildi.

Ekipler tarafından durdurulan lastik botların içerisinde 32 tanesi çocuk olmak üzere toplam 51 düzensiz göçmen yakalandı. Karaburun açıklarında ise yine ekiplerin durdurmuş olduğu lastik bot içerisinde yer alan 21'i çocuk 51 düzensiz göçmen yakalandı. Ekipler yakalamış oldukları düzensiz göçmenleri karaya çıkararak işlemlerinin yapılması üzerine İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderdi.