İstanbul'un 65 günlük suyu kaldı! Uzmanlardan uyarı geldi! Yağmur yağmazsa

İstanbul'da yağmur yağmazsa 65 günlük su kaldı. Uzman isim Orhan şen uyardı.
İstanbul'un 65 günlük suyu kaldı! Uzmanlardan uyarı geldi! Yağmur yağmazsa

Prof. Dr. Orhan Şen tarafından canlı yayında yapılan açıklama İstanbul'da yaşayanları tedirgin etti. Şen yapmış olduğu açıklamada eğer yağmur yağmazsa İstanbul'un 64/65 günlük suyunun kaldığını söyledi. Şen açıklamalarının devamında "Kullanılabilir su düşmüş vaziyette. Olan suyun tasarrufu yapılır, olmayan suyun değil" ifadelerini kullandı.

İSK'nin internet sitesi üzerinden yayınlamış olduğu verilere göre İstanbul Barajlarında doluluk oranı güncellendi. İstanbul barajlarının doluluk oranı güncellenen verilere göre yüzde 34.27 oldu. Prof. Dr. Orhan Şen ise yapmış olduğu açıklamalar ile İstanbul'da yaşayan vatandaşları tedirgin etti. Şen;
İSKİ'nin verilerine göre, İstanbul barajlarında doluluk oranı bugün 34.27 olarak "Yağmur yağmazsa İstanbul'un 64-65 günlük suyu kaldı. Kullanılabilir su düşmüş vaziyette. Olan suyun tasarrufu yapılır, olmayan suyun değil" dedi.

YAĞMUR YAĞMAZSA..

Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında açıklamalarda bulundu. İstanbul'da bulunan barajların doluluk oranlarının İSKİ tarafından yayınlanmasının üzerine uzmanlardan uyarı geldi. Orhan Şen ise katılmış olduğu bir canlı yayında bazı açıklamalarda bulundu.

Orhan Şey İstanbul'da içme suyu olarak 65 günlük bir suyun kaldığını söyledi. Geçen ay hiç yağmur yağmadığını belirten Şen bu ay da eğer yağmur yağmazsa İstanbul'da içme suyu sıkıntısı yaşanacağını açıkladı.

65 GÜNLÜK SUYU KALDI

Şen İstanbul'da geçen ay sıfır yağış olduğunu söyledi. Bundan sonar da sıfır yağış olursa İstanbul'da 65 günlük bir suyun kaldığını söyledi ve devam etti;

"İstanbul'un, şayet yağmur yağmazsa. Kullanılabilir su düşmüş vaziyette. Barajlarda yüzde 10'luk dip suyu vardır. Dip suyu tehlikeli. Dip suyu canlılar içindir. Bu su dışarıdan gelen su, Melen'den gelen su var.

Sakarya Nehri'nden su alınması ihtimali var. Sakarya Nehri'nden gelen su 9-10 milyon nüfuslu şehirlerin içinden, sanayinin içinden geçiyor. Ağır metallerden arındırılması lazım bu suyun." ifadelerini kullandı.

Şen konuşmasının devamında Melen'den gerektiği zaman su çekildiğini gerekmediği zaman ise çekilmediğini hatırlattı. Melen Barajı'nın bir an evvel yapılması gerektiğini vurgulayan Şen baraj dolu olursa kurak zamanlarda Melen Barajı'nın rahatlıkla kullanılabileceğini söyledi.