İçişleri Bakanlığı son dakika açıkladı! 1 Aralık’ta TÜM TÜRKİYE’DE uygulanacak

Seçimlerden bu yana pek çok kişinin dile getirdiği sorunların başında düzensiz göçmenler geliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinesinde yer alan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yeni uygulamanın tüm Türkiye’de 1 Aralık’ta başlayacağını açıkladı.
İçişleri Bakanlığı son dakika açıkladı! 1 Aralık’ta TÜM TÜRKİYE’DE uygulanacak

Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da yaşayan kayıt dışı göçmenler için son sürenin 22 Eylül olduğu duyurulmuştu. Bu tarihten sonra kayıt dışı olan göçmenler için yeni uygulamaların başlayacağı da açıklanmıştı.

1 ARALIK TARİHİNDE BAŞLAYACAK

Daha önce konuya ilişkin açıklama yapan Yerlikaya, 22 Eylül tarihine kadar 42 bin 875 düzensiz göçmenin deport edildiğini belirterek, tüm Türkiye artık yeni uygulamanın 1 Aralık tarihinde başlayacağını şu şekilde açıklamıştı:

“Düzensiz göçle ilgili en ufak bir komplikasyon olmaması için bu pilot uygulama İstanbul'da tuttu. 9 hafta içerisinde bir tane komplikasyon olmadı. 1 Ekim'de Bursa, Adana, İzmir ve Ankara'da Mobil Göç Noktası Uygulamasına başlıyoruz. 1 Kasım'da bu araç sayısını 153'e çıkarıyoruz ve 30 büyükşehirde aynı anda başlıyoruz, 1 Aralık'ta tüm Türkiye'de uygulama başlayacak”

EDİRNE’DE BİR HAFTADA 857 DÜZENSİZ GÖÇMEN

Edirne bu haftayı oldukça hareketli bir şekilde kapattı. Aktarılan son bilgiye göre son bir hafta içerisinde ekiplerin yaptığı denetimde 857 düzensiz göçmenin yakalandığı açıklandı. Düzensiz göçmenler için çalışmalara devam eden ekipler 857 düzensiz göçmenin yakalandığını belirterek, düzenlenen operasyonlarda 26 kişinin de “İnsan kaçakçılığı” suçundan gözaltına alındığını ifade etti.

İZMİR AÇIKLARINDA 119 GÖÇMEN YAKALANDI

Bir diğer haber de İzmir’den geldi. İzmir’in bazı ilçelerinde deniz açıklarında 119 göçmenin yakalandığı açıklandı. Ekiplerin düzensiz göçmenlere ilişkin çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, 199 göçmenin açıkta kurtarıldığı, Sahil Güvenlik Gemilerinin de 94 düzensiz göçmeni yakaladığı duyuruldu. Ekiplerin işlemlerinden sonra göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.

Son olarak İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamasında 1 Ekim tarihinden itibaren düzensiz göçmenlerle ilgili çalışmaların başladığı belirtilmişti.