İçişleri Bakanlığı harekete geçti! Suriyeliler için 24 Eylül son tarih! O tarihten sonra..

Hükümet seçimlerden önce kazanmaları halinde Suriyeliler için harekete geçeceklerini söylemişti. Beklenen haber İstanbul için geldi. Aktarılan son habere göre İstanbul’da kayıtlı olmayan Suriyeliler için son tarihin 24 Eylül olduğu açıklandı.
İçişleri Bakanlığı harekete geçti! Suriyeliler için 24 Eylül son tarih! O tarihten sonra..

İstanbul’da kayıtlı olmayan Suriyeliler için harekete geçildi. 24 Eylül Pazar gününden itibaren kayıtlı olmayanlara yaptırım uygulanacağı ifade edildi. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden etkilenen illerden gelen Suriyelilere ikinci bir kadar İstanbul’da kalabilecekleri belirtildi. Konuyla ilgili bakanlığın yaptığı açıklamalar haberimizde!

YAPTIRIM UYGULAMASI BAŞLIYOR

Bu durum için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı harekete geçti. İstanbul’da kayıtlı olmayan geçici kapsamdaki Suriyelilere 24 Eylül Pazar gününden itibaren artık yaptırım uygulanmaya başlanacağını duyurdu. Bu sebeple 24 Eylül Pazar gününe kadar geçici olarak duran Suriye uyruklu vatandaşların belirtilen tarihe kadar kayıtlı oldukları illere dönmesi gerektiği ifade edildi.

siginmaci.jpeg

24 EYLÜL’E KADAR BAŞVURMALARI GEREKİYOR

Geçici korumada olan Suriyelilerin en geç 24 Eylül Pazar gününe kadar kayıtlı olduğu illere dönmelere gerektiği ifade edildi. İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiği ifade edilerek şu açıklama yapıldı:

“Bu süre uzatılmayacaktır. 24 Eylül 2023 itibarıyla Valiliğimiz tarafından yapılacak denetimlerde, İstanbul’da yasal kalış hakkı olmadığı halde kendilerine tanınan süre sonunda ilimizden ayrılmadığı tespit edilen geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancılar, Geçici Barınma Merkezlerine alınarak, kayıtlı oldukları illerde kalmaları amacıyla 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve Geçici Koruma Yönetmeliği kapsamında idari yükümlülükler getirilerek öngörülen yaptırımlar uygulanacaktır”

DEPREMDEN GELENLERE İZİN VERİLECEK

Açıklamanın devamında 6 Şubat depreminden etkilenip farklı illerden gelen Suriye uyruklu vatandaşların ikinci bir karara kadar İstanbul’da kalışlarına izin verileceği ifade edildi.