İçişleri Bakanı son dakika duyurdu! Uygulama bu sabah tüm Türkiye’de başladı

Gelen bir son dakika haberine göre İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Yerlikaya, yaptığı açıklamasında tüm Türkiye’de operasyonların başladığını duyurdu. Çok sayıda terörist yakalandı! İşte detaylar
İçişleri Bakanı son dakika duyurdu! Uygulama bu sabah tüm Türkiye’de başladı

Sabah saatlerinde MİT ve Emniyet Teşkilatı bölücü terör örgütü PKK’ya karşı bir operasyon düzenledi. Şanlıurfa merkezli toplam da 18 ilde uygulanan operasyonda 90 civarı kişi gözaltına alındı. Aktarılan son habere göre Uyuyan Hücre isimli operasyonun yerel seçim öncesine kadar devam etmesi ve Suriye’deki örgütün istihbarat yapılanmasının çökertilmesi hedefleniyor.

10 AYDIR ÇALIŞMA DEVAM EDİYORDU

MİT’in, yaklaşık 10 aydır bölücü terör örgütünün yapılanmasının Türkiye’de ayağının tespit edilmesi ve çökertilmesi için titiz bir şekilde çalıştığı öğrenildi. Şüpheliler yakın takibe alınarak eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Emniyet birimleri ile çalışmalar devam ederken, hazırlıkların tamamlandığı vakit hemen operasyona başlanıldı!

18 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Aktarılan son habere göre merkezi Şanlıurfa olmak üzere operasyon eş zamanlı olarak İstanbul, Antalya, Adana, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Mersin, Denizli, Konya, Kayseri, Batman, Isparta, Balıkesir, Şırnak, Kocaeli ve Amasya'da düzenlendi. 90’a yakın şüpheli ekipler tarafından gözaltına alındı.

YEREL SEÇİMDEN ÖNCE BİTMESİ BEKLENİYOR

Operasyonun yerel seçime kadar devam etmesi ve Suriye’deki örgütün istihbarat yapılanmasının çökertilmesi hedefleniyor. Konuya ilişkin İçişleri Baanı Yerlikaya şu açıklamayı yaptı:

“BTÖ'ye yönelik tüm Türkiye'de başlatılan "Kahramanlar" operasyonları kapsamında; Mersin, Van, Şanlıurfa, Mardin ve Aydın'da 12 şüpheli terör örgütü üyesi yakalandı.

BTÖ'nün istihbarat yapılanmasına yönelik Şanlıurfa merkezli Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin, Şırnak, İstanbul, Bursa, Batman, Denizli, Adana, Kayseri, Antalya, Konya, Isparta ve Kocaeli olmak üzere 16 ilde yapılan operasyonlarda ise 55 şüpheli terör örgütü mensubu yakalandı.

Şu an Türkiye genelinde kırsal alanda 03 Ekim 2023 saat 08.30 itibariyle; terörle mücadele kapsamında, 8 orta çaplı, 458 küçük çaplı olmak üzere 466 operasyon yapılmaktadır”