İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya resmi rakamı duyurdu! 6 Şubat depreminde kaç kişi öldü?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama sonrası yeniden gündeme gelen 6 Şubat depremlerinin acı bilançosu açıklandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya resmi rakamı duyurdu! 6 Şubat depreminde kaç kişi öldü?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya resmi rakamı duyurdu! 6 Şubat depreminde kaç kişi öldü? Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketi olan Kahramanmaraş depreminin acı yıldönümüne doğru yaklaşırken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya deprem bilançosunu açıkladı.

6 ŞUBAT DEPREM BİLANÇOSU AÇIKLANDI! KAÇ BİNA YIKILDI, DEPREMDE KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yapmış olduğu konuşmasında "Maalesef 6 Şubat’ta milletçe asrın Felaketini yaşadık. 120 bin kilometre karelik alanda 11 il, 124 ilçe, 6.929 köy ve mahallede, ağır yıkımlara neden olan bu depremlerde 53 bin 537 canımızı yitirdik, 107 bin 213 vatandaşımız da yaralandı. 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler Etki alanı bakımından dünya literatürüne geçti.

deprem-bilancosu.jpg

Devletimiz tam bir seferberlik ruhuyla tüm kurumları, kuruluşları, personeli, araç-gereç ve imkânlarıyla, depremin ilk anından itibaren, felaket bölgelerinde canla başla çalışmaya başladı. Depremin 2. günü Hatay’a gelen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan; ‘’Devlet-millet omuz omuza vererek inşallah afetin yol açtığı yıkıntıları kaldıracağız, hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız’’ sözleriyle devletimizin kararlığını ifade ediyordu." diyerek son rakamları açıkladı.

Depremde hayatını kaybeden kişi sayısı 53 bin 537 kişi olarak açıklanırken depremde yaralanan kişi sayısı ise 107 bin 213 kişi olarak ilan edildi.