Erzincan İliç altın madeni toprak kayması araştırması için Meclis komisyonu kuruldu

Türkiye Erzincan İliç altın madeninde yaşanan toprak kayması ile büyük şok yaşarken 9 kişinin aramalarına devam ediliyor. Konu hakkında Resmi Gazete kararı ile araştırma komisyonu kuruluyor.
Erzincan İliç altın madeni toprak kayması araştırması için Meclis komisyonu kuruldu

Erzincan İliç altın madeni toprak kayması araştırması için Meclis komisyonu kuruldu - 1404 Erzincan’ın İliç İlçesindeki Bir Altın Madeninde Meydana Gelen Kazanın Tüm Yönleriyle Araştırılması ve Benzer Kazaların Önlenmesine Yönelik Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Bir Meclis Araştırması Komisyonu Kurulmasına Dair Karar 15 Şubat 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak açıklandı.

Türkiye daha öncede çevre felaketine neden olabileceği yönündeki haberler nedeniyle altın madenleri nedeniyle tartışmalar yaşanmış, çevrecilerin yoğun protesto gösterileri gündem yaratmıştı. Yaşanan facia sonrasında siyanürün Fırat Nehri'ne karıştığı iddiaları ise kesin bir dille yalanlandı.

TBMM KARARI ERZİNCAN'IN İLİÇ İLÇESİNDEKİ BİR ALTIN MADENİNDE MEYDANA GELEN KAZANIN TÜM YÖNLERİYLE ARAŞTIRILMASI VE BENZER KAZALARIN ÖNLENMESİNE YÖNELİK TEDBİRLERİN BELİRLENMESİ AMACIYLA BİR MECLİS ARAŞTIRMASI KOMİSYONU KURULMASINA DAİR KARAR

Karar No. 1404

Karar Tarihi: 14.02.2024

Erzincan'ın İliç İlçesindeki Bir Altın Madeninde Meydana Gelen Kazanın Tüm Yönleriyle Araştırılması ve Benzer Kazaların Önlenmesine Yönelik Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Anayasa'nın 98'inci, İçtüzük'ün 104 ve 105'inci maddeleri uyarınca bir Meclis araştırması açılmasına, bu araştırmayı yapacak Komisyonun 22 üyeden kurulmasına, Komisyonun çalışma süresinin Başkan, Başkanvekili, Sözcü ve Kâtip seçimi tarihinden başlamak üzere 3 ay olmasına ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışmasına, Genel Kurulun 14.02.2024 tarihli 60'ıncı Birleşiminde karar verilmiştir.

sorusturma.jpg

Verilen karar sonrasında yaşanan toprak kaymasının her yönüyle ele alınacağı belirtilirken mecliste kurulacak olan komisyon 3 ay boyunca araştırmalarına devam edecek.