En sinirli şehirler araştırması! Liste açıklandı, zirvede hangi il var?

Türkiye’nin en sinirli şehirleri ile alakalı olarak yapılan anket çalışmasının sonuçları şaşkınlık yarattı. Türkiye’nin en sinirli şehirleri hangileri çıktı? Listenin ilk sıralarında hangi şehirler var?
En sinirli şehirler araştırması! Liste açıklandı, zirvede hangi il var?

Türkiye’nin şehirleri ile alakalı olarak enteresan bir anket çalışması yapıldı. İnternet üzerinden yapılan bu anket çalışmasında Türkiye’nin en sinirli şehirleri katılımcılara soruldu. Bir internet platformu tarafından yapılan araştırmada insanların streslerini bazı faktörlerin artırdığı ortaya çıktı. Bu faktörler arasında büyükşehirlerde yaşanan yoğun trafik, kalabalık, mesafeler nedeniyle yaşanan zaman kayıpları, şehirde yaşayanlar sinirlilik durumunu direkt olarak etkiliyor.

15 SORU SORULDU, LİSTE BELİRLENDİ

Anket sonuçları açıklanırken şehir yaşamının zorluklarının yanında bazı bölgesel faktörlerin de sonuçlarda etkili olduğu görüldü. Anket katılımcılarına 15 farklı soru sorularak sinirlilik katsayıları ölçüldü. Anket sonuçlarında ise Türkiye’nin en sinirli şehirleri ortaya çıktı.

EN SİNİRLİ İLLER!

Türkiye’nin en sinirli 9 şehri ortaya çıktı. Listenin dokuzuncu sırasında yüzde 29 oranıyla İzmir yer alıyor. İzmir’den sonra 8. sırada Balıkesir geliyor ve oranı yüzde 30 olarak bildirildi. Listede 7. sırada Çanakkale bulunurken sinirlilik oranı yüzde 43 olarak ölçüldü. Çanakkale’den sonra listede bir diğer Ege kenti yer alıyor. Aydın listede 6. sırada bulunurken sinirlilik oranı yüzde 50 olarak belirtildi.

TÜRKİYE’NİN EN SİNİRLİ 5 İLİ!

Türkiye’nin en sinirli ilk 5 ili arasında 5. sırada yüzde 52 oranıyla Ankara yer alıyor. 4. sırada ise yüzde 53 oran ile Hatay bulunuyor. Eskişehir ise yüzde 56’lık oranı ile Türkiye’nin en sinirli 3. ili oldu. Samsun yüzde 60 oran ile Türkiye’nin en sinirli 2. ili olarak ilan edildi. Türkiye’nin en sinirli ili ise Sivas oldu. Sivas’ın sinir katsayısının yüzde 64 olduğu bildirildi.