e-Devlet'e giriş yaparken aman dikkat! Yapmanız gereken bir şey var

Cumhurbaşkanlığı tarafından e-Devlet'e giriş yapan vatandaşlar uyarıldı.
e-Devlet'e giriş yaparken aman dikkat! Yapmanız gereken bir şey var

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından e-Devlet'i olan vatandaşlara uyarı yapıldı. e-Devlet Kapası hesabınıza girerken iki aşamalı giriş özelliğinin aktif edilmesi gerektiği söylendi. Ayrıca e-Devlet sistemine girerken sadece 'http://turkiye.gov.tr' adresinden girilmesi gerekiyor. Bunun yanında "e-Devlet Kapısı" mobil uygulaması üzerinden de giriş sağlayabilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre son zamanlarda siber saldırganlar tarafından dolaşıma sokulan oltalama sitelerinin arttığı açıklandı. Bu nedenle her bilginizin bulunduğu e-Devlete girilmesi gerekmektedir. yapmanız gerektiğini unutmayın" denildi.

E-DEVLET''E GİRECEKLER DİKKAT!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi siber saldırganlar tarafından dolaşıma sokulan bu oltalama sitelerinin son zamanlarda oldukça arttığı açıklandı.

e-Devlet Kapısı dolandırıcılığına izin vermemek için e-Devlet Kapısı hesabınızda iki aşamalı giriş özelliğini aktif hale etmek gerekmektedir. Böylece işlemlerin de yalnızca http://turkiye.gov.tr' adresinden ve 'e-Devlet Kapısı' mobil uygulaması üzerinden yapmanız gerektiği unutulmamalıdır.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından şu uyarılarda bulunuldu;

"Olumsuz sonuçlara mahal vermemek için, e-Devlet Kapısı hesabınızda iki aşamalı giriş özelliğini aktif hale getirmeyi ve işlemlerinizi yalnızca 'http://turkiye.gov.tr' adresinden ve 'e-Devlet Kapısı' mobil uygulaması üzerinden yapmanız gerektiğini unutmayın." denildi.

Sizde son zamanlarda artan dolandırıcılık sorunları ile karşılaşmamak için Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından uyarılar geldi. e-Devlet tarafından bu tarz dolandırıcılık sorunlarından etkilenmemek için iki aşamalı giriş özelliğinin aktif edilmesi gerektiği vurgulanmıştır.

Yaşanabilecek olumsuzluklardan ve para kaybından kurtulmak için yapmanız gereken şey e-Devlet'e girerken bile dikkat etmek olacak. Yukarıda yapılan uyarılara göre e-Devlet iki aşamalı giriş özelliklerini aktif etmeniz önerilmektedir.